Transport gratuit pentru elevii din judeţ? CJC a rezolvat: nu se poate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Transport gratuit pentru elevii din judeţ? CJC a rezolvat: nu se poate!
Administrație 17 Ianuarie 2019 / 15:47 3104 accesări 3 comentarii

Potrivit unui comunicat al Asociației Elevilor din Constanța (AEC), săptămâna trecută, organizaţia a obținut, în urma protestelor din data de 10 respectiv 11 ianuarie a.c., recunoașterea din partea conducerii Consiliului Județean Constanța (CJC) a responsabilității privind acordarea subvențiilor către operatorii de transport în trafic județean ce respectă legea, acordând reduceri elevilor, conform ar. 84, alin. (1) din Legea 1/2011. Mai mult decât atât, la nivelul CJC a fost format un grup de lucru pentru soluționarea cât mai rapidă a problemei, după 25 de ani în care autoritatea locală s-a aflat în ilegalitate.

Astăzi, 17 ianuarie, a avut loc prima ședință a acestui grup de lucru. Urmarea discuțiilor nu a fost deloc una favorabilă. Considerăm formarea grupului de lucru ca o tentativă de amânare a respectării legii, reprezentanții direcțiilor CJC prevalându-se de diverse motive pentru a încerca să afirme că legea nu poate fi aplicată. De data aceasta, argumentele nu au fost de ordin juridic, ci mai degrabă concentrare în jurul aspectelor financiare. „Argumentele pe care le-am primit astăzi au fost diverse, de la imposibilitatea acordării subvențiilor din cauza costurilor prea ridicate și până la reinvocarea propriei culpe a CJC pentru neîncheierea contractelor de atribuire a gestiunii serviciului public de transport. Printre propunerile de soluționare a problemei, ne-a fost solicitat să ne gândim la criterii pentru acordarea reducerilor, autoritățile afirmând că nu pot subvenționa transportul pentru toți elevii, așa cum prevede legea. Una din propuneri a fost ca doar elevii din clasele terminale să beneficieze de acest drept. Considerăm foarte gravă abordarea reprezentanților autorităților, ei solicitând ca legea să fie încălcată, iar respectarea drepturilor elevilor să fie condiționată de anumite criterii. Asociația Elevilor din Constanța va respinge orice propunere care nu îndeplinește condițiile legale și care are natura să prejudicieze elevii din județul Constanța”, a declarat Andrei-Mihai Tănase, președinte AEC.

Loading...

3 comentarii

+65 ani 08:46:59 / 19 Ianuarie 2019
Mocangeala

Dar pt pensionari se poate,nu? Copiii,adica viitorul țării, e plan secund, hodorogii sa trăiască ,nu de alta,dar vin alegerile!

Zărzărică 09:46:35 / 25 Ianuarie 2019
Pentru + 65 ANI

Boșorog / boșoroagă ai să fi și tu, așa că, vorbește frumos și nu da dovadă de prost crescut / ă !? Ai mare ură pe cei bătrâni, de ce, pentru că ești un dezmățat / ă de la ăia care si-au luat numele de #rezist, să-ți fie rușine, drogaților și dezmățaților, sunteți rușinea societății, românilor, le este rușine cu voi, sunteți oameni fără Dumnezeu !?

Margareta 18:37:07 / 18 Aprilie 2019
Oportunitate online

Oportunitate excelenta lucru in timpul liber. Se lucreaza comod. Oferim instruire. Noi vrem ca tu sa castigi bani. Pachet complet pentru castiguri online. Fara griji din partea ta. Primesti ajutor la zi. Ai alaturi o echipa ambitioasa. Te vei convinge foarte usor. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactezi la adresa mea de e-mail; margaretacovete@yahoo.ro

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1543 secunde