Trei decese noi, provocate de virusul gripal. 67 de victime!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trei decese noi, provocate de virusul gripal. 67 de victime!

Sănătate 01 Februarie 2019 / 19:03 974 accesări

Alte trei persoane au murit din cauza gripei, fiind vorba despre doi bărbați din județul Prahova și o femeie din județul Timiș, informează Institutul de Sănătate Publică. Cei trei pacienți erau nevaccinați. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 67, potrivit mediafax. Un bărbat în vârstă de 45 de ani și altul în vârstă de 40 de ani, din județul Prahova, au murit din cauza gripei. Cei doi aveau condiții medicale preexistente, dar nu erau vaccinați antigripal, informează Institutul de Sănătate Publică.

Altă pacientă care a murit din cauza virusului gripal este o femeie în vârstă de 50 de ani, din județul Timiș, care avea condiții medicale preexistente, însă nu era vaccinată. Numărul deceselor a ajuns la 67. Ministerul Sănătății a declarat miercuri epidemie de gripă și a transmis către toate spitalele din țară recomandări suplimentare, odată cu declararea epidemiei de gripă, a informat Sorina Pintea, precizând că una dintre măsuri vizează accesul vizitatorilor „în mod real” în toate unitățile sanitare, în special în secțiile cu risc.

Medicii recomandă prezentarea la specialist la primele semne de boală și evitarea automedicației. Vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirii. De asemenea, se recomandă respectarea cu strictețe a normelor de igienă personală, spălarea mâinilor cu apă și săpun.12