Trei medalii pentru sportivii constănțeni la FOTE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe podium la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Trei medalii pentru sportivii constănțeni la FOTE

Sport 03 August 2015 / 00:00 1087 accesări

Sportivii constănțeni prezenți la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediția de vară, care s-a încheiat ieri, la Tbilisi (Georgia), a avut o evoluție excelentă, reușind să câștige trei medalii. Eroina delegației României a fost Selma Cadâr, sportiva legitimată la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța fiind singura care a cucerit două medalii. În vârstă de doar 15 ani, constănțeanca s-a numărat printre protagonistele celor două probe feminine la tenis de câmp. Cotată cu a treia șansă la câștigarea titlului în proba individuală, Selma Cadâr și-a respectat statutul și a ajuns să dispute sâmbătă finala mică a competiției, unde a întâlnit-o pe pe favorita nr. 2, letona Daniela Vismane. După un duel echilibrat, sportiva tricoloră a câștigat cu scorul de 6-4, 6-4, adjudecându-și medalia de bronz. Tot sâmbătă, câteva ore mai târziu, Selma Cadâr și partenera sa, ieșeanca Andreea Prisăcariu, au disputat finala probei de dublu, cele două fiind mari favorite în disputa cu slovenele Kaja Juven și Nika Radisic. Din păcate, oboseala și-a spus cuvântul, iar româncele au pierdut cu scorul de 6-4, 3-6, 5-7, astfel că au primit medaliile de argint.

Palmaresul excelent al sportivilor constănțeni a fost completat de medalia de argint cucerită de Răzvan Grecu, în proba de triplusalt. Legitimat la CS Farul, elevul antrenorului Daniel Cojocaru a făcut un concurs excelent, clasându-se pe locul secund cu o săritură care a măsurat 15,03 metri, nou record personal. Constănțeanul a fost depășit doar de francezul Enzo Hodebar, care a avut trei sărituri peste pragul de 15 metri, cea mai bună măsurând 15,24 m.

România s-a clasat pe locul 13 în clasamentul general la Tbilisi, cu zece medalii câștigate - trei de aur: Andrea Miklos (atletism 400 m), Georgiana Aniţei (atletism, triplusalt) și Maria Claudia Gâdea (înot, 400 m mixt); cinci de argint: Selma Cadâr și Andreea Prisăcariu (tenis de câmp, dublu), Răzvan Grecu (atletism, triplusalt), Mihăiţă Micu (atletism, aruncarea ciocanului), Răzvan Ciolan (judo, 73 kg) și Bogdan Sitoianu (atletism, săritura în lungime); două de bronz: Selma Cadâr (tenis de câmp, simplu) și Daniel Martin (înot, 200 m spate).

Taguri articol


12