Trei moduri de a fura din mașini! „Lecții“ de la un puști de 16 ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trei moduri de a fura din mașini! „Lecții“ de la un puști de 16 ani

Eveniment 17 August 2016 / 15:48 412 accesări

Se plimba pe străzile orașului căutând momentul optim pentru a acționa, iar când prilejul se ivea, nu avea niciun fel de ezitare. Este vorba despre un adolescent în vârstă de 16 ani, pe care procurorii constănțeni l-au dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru trei furturi din mașini comise în acest an. Prima dintre faptele probate de oamenii legii a avut loc pe data de 21 februarie, în intervalul 18.00 - 20.30. Potrivit anchetatorilor, suspectul ar fi ieșit la vânătoare pe strada Mircea cel Bătrân, din Constanța, încercând portierele autoturismelor parcate. Și nu fără folos... Șansa i-a surâs la un moment dat. Anchetatorii spun că individul ar fi găsit un Volkswagen, cu numere de înmatriculare de Tulcea, al cărui proprietar uitase să încuie ușile. Suspectul nu a refuzat invitația. Acesta ar fi pătruns în mașină, ar fi scotocit prin torpedou și ar fi furat un dispozitiv GPS, două perechi de ochelari și o mapă cu acte. Apoi s-a făcut nevăzut fără a fi observat de vreun martor.

A doua faptă de care minorul este acuzat a avut loc pe data de 5 aprilie, în jurul orei 14.30. Dând dovadă de un tupeu fantastic, de data aceasta suspectul s-ar fi decis să acționeze chiar dacă proprietarul mașinii se afla la volan. Oamenii legii spun că adolescentul ar fi pus ochii pe o sacoșă cu scule aflată în autoutilitara staționată pe strada Revoluției din 22 Decembrie 1989, din Constanța. După ce s-a asigurat că trotuarul este pustiu, pentru a putea fugi, acesta a trecut la fapte. Potrivit anchetatorilor, el a deschis într-o fracțiune de secundă portiera și a sustras prada înainte ca șoferul să poată reacționa. Păgubitul a coborât imediat pentru a-l prinde pe autor, dar acesta a fost prea rapid. Ulterior, minorul a reușit să vândă un flex găsit în sacoșă în schimbul sumei de 30 de lei. A ascuns apoi celelalte unelte într-o cameră dezafectată dintr-un imobil situat pe strada Petru Rareș din municipiul Constanța.

După riscul uriaș pe care și l-a asumat la a doua lovitură, puștiul de 16 ani s-a hotărât să meargă la siguranță la cea de-a treia. A așteptat căderea nopții, a ales o străduță ceva mai retrasă și s-a apucat de treabă. Se întâmpla în noaptea de 15 spre 16 august, în jurul orei 02.00, pe strada Ecaterina Varga. Procurorii spun că suspectul a luat în vizor un Citroen. Convins că nu-l vede nimeni, el ar fi spart geamul portierei dreapta față și ar fi șterpelit o tabletă marca Nexus și un pachet de țigări. Ce nu a știut el a fost că un martor l-a zărit. Omul a pus mâna pe telefon și a sunat imediat la 112, cerând ajutorul autorităților. La fața locului au sosit un polițist de la Secția 3 și un jandarm, care l-au capturat pe minor exact când se pregătea să plece cu prada.12