Tricolorii, favoriți în fața Suediei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis / Cupa Davis

Tricolorii, favoriți în fața Suediei

Sport 12 Septembrie 2014 / 00:00 454 accesări

Ieri, la Arenele BNR din București, a avut loc tragerea la sorți a ordinii meciurilor din cadrul întâlnirii România - Suedia, contând pentru play-off-ul Grupei I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis. Astfel, liderul tricolorilor, Adrian Ungur (locul 134 ATP) va susține primul meci azi, de la ora 11.30, când va da piept cu Christian Lindell (locul 256 ATP), în timp ce în a doua partidă a zilei se vor întâlni Marius Copil (174 ATP) şi Elias Ymer (242 ATP). Sâmbătă, de la ora 13.00, va avea loc meciul de dublu, în care constănțeanul Horia Tecău (locul 17 ATP la dublu) și Florin Mergea (locul 29 ATP la dublu) se vor duela cu dublul suedez format din Isak Arvidsson (locul 309 la dublu) și Johan Brunstron (locul 53 ATP la dublu). Înaintea acestui meci, Victor Hănescu va fi premiat pentru întreaga activitate în Cupa Davis. Duminică, în ultima zi a partidei, de la 11.30, Ungur va juca împotriva lui Ymer, meciul fiind urmat de întâlnirea dintre Copil și Lindell.

OBIECTIV PENTRU TRICOLORI. Componenții echipei României speră să încheie conturile rapid, câștigând cele trei meciuri programate în primele două zile. „Venim după un sezon lung pe ciment, dar suntem profesionişti şi facem această schimbare de câteva ori pe an. Timpul a fost suficient pentru a ne acomoda cu suprafaţa de joc şi cu diferenţa de fus orar. Simt o presiune mereu, dar pentru că îmi doresc foarte mult să câştig punctul meu de dublu. Încercăm să câştigăm. Nu contează cât de mult ne va lua, dar ne dorim să câştigăm în două zile. Meciurile nu sunt aşa uşoare cum par şi suedezii vor juca bine. Avem un dublu puternic, cred că împreună cu Florin suntem o echipă mai puternică decât suedezii şi ne dorim să folosim aceste avantaje”, a explicat Tecău. „Emoţii sunt mereu, dar avem destulă experienţă pentru a fi pregătiţi la ora meciului. Este primul meci al nostru împreună aici, la Arenele BNR, sunt puţine emoţii, dar cred că totul va fi OK sâmbătă şi vom fi pregătiţi”, a completat Florin Mergea.

Căpitanul nejucător, constănțeanul Andrei Pavel, s-a arătat mulţumit de ordinea tragerii la sorţi. „Sper ca Adi să aducă primul punct, iar apoi Marius să intre, la 1-0, mult mai relaxat. Oricum, trebuie să stăm foarte concentraţi. La Cupa Davis, tragerea la sorţi este tot timpul simplă, dar mie îmi convine cum au picat amândoi. Am apucat să îi studiez pe suedezi şi ne-am făcut anumite fiţuici. Sper ca tribunele să fie pline”, a adăugat Pavel.

Echipa care va câştiga întâlnirea va rămâne în Grupa I, Zona Euro-africană, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu Letonia sau Austria.12