Trimisă în judecată pentru fraude cu fonduri europene!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trimisă în judecată pentru fraude cu fonduri europene!

Eveniment 07 Iulie 2016 / 12:37 2127 accesări

Procurorii Direcției Naționale Anicorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a secretarului Primăriei Babadag, județul Tulcea, pentru fraude cu fonduri europene. Potrivit rechizitoriului întocmit, la data de 29 mai 2012 protagonista cazului, Otilia-Florentina Bobocea, în calitate de secretar al Primăriei Orașului Babadag, "a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de sprijin pe suprafață, pentru zece hectare de teren agricol, pe care nu le deținea în realitate", se arată într-un comunicat de presă dat joi publicității de DNA.

Procurorii DNA spun că pe unul dintre aceste documente, inculpata a semnat în fals "pentru Primar"."Toate aceste aspecte au avut drept consecință obținerea unui folos patrimonial pentru sine, respectiv sprijin financiar acordat de APIA în cadrul campaniei 2012, în sumă de 9.890,10 lei", mai precizează DNA. Și faptele vizate de dosar nu se opresc aici! Tot în anul 2012, dar în luna iulie, suspecta ar fi depus la APIA acte în care existau informații false conform cărora a lucrat în cadrul unei ferme 5 ore/ zi, a participat la un curs de formare profesională și dezvoltare regională și deține în proprietate aceeași suprafață de teren de zece hectare.

Anchetatorii spun că prin această manevră Otilia-Florentina Bobocea ar fi obținut pe nedrept fonduri europene în valoare de 106.668 lei.Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în acest dosar, cu suma totală de 116.156,81 lei. "În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile aflate în proprietatea inculpatei Bobocea Otilia-Florentina", conform comunicatului citat. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Tulcea.12