Trump condamnă atentatele din Belgia şi propune simularea înecului contra teroriştilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trump condamnă atentatele din Belgia şi propune simularea înecului contra teroriştilor

Externe 23 Martie 2016 / 19:03 693 accesări

Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în alegerile prezidenţiale din SUA, a promis, în contextul atentatelor de la Bruxelles, că, dacă va deveni preşedinte, va consolida securitatea şi va permite utilizarea unor metode dure de interogare a suspecţilor de terorism. ”Simularea înecului ar fi o modalitate foarte bună de interogare a suspecţilor de terorism. Dacă s-ar putea extinde legea, eu aş vrea chiar mai mult decât simularea înecului. Trebuie să obţinem informaţii de la terorişti”, a subliniat Trump. Agenţia Centrală pentru Informaţii din SUA a fost aspru criticată pentru utilizarea simulării înecului în interogarea presupuşilor terorişti. Preşedintele Barack Obama a interzis în 2009 această metodă de interogare, asimilată torturii.

Între timp, Donald Trump şi Hillary Clinton, favoriţi în cursa prezidenţială din SUA, au câştigat alegerile primare din statul Arizona. Potrivit exit-pollurilor, mesajul anti-imigraţie al lui Trump a rezonat cu ideile votanţilor conservatori din Arizona. În schimb, Clinton, care se află în fruntea clasamentului în tabăra democrată, s-a concentrat pe populaţia latină în creştere din statul american sud-vestic, din apropierea frontierei cu Mexic. În cadrul discursului de la Seattle, ţinut cu ocazia anunţării victoriei din Arizona, Clinton a vorbit despre atacurile teroriste din Bruxelles, soldate cu cel puţin 30 de morţi. ”Trăim într-o lume complexă şi periculoasă. Avem nevoie de un comandant suprem al forţelor armate, funcţie îndeplinită de preşedintele SUA, care să poată conduce puternic, inteligent şi mai presus de toate să fie pregătit să facă faţă unor astfel de ameninţări. Ultimul lucru de care avem nevoie este să incităm mai multă teamă”, a continuat Clinton, referindu-se la retorica lui Trump, care a ameninţat că va expulza toţi imigranţii din ţară şi că va reintroduce metode de tortură asupra militanţilor terorişti.

Deşi rezultatele nu au fost încă anunţate în mod oficial, democratul Bernie Sanders ar urma să câştige alegerile primare din două state mai mici, Idaho şi Utah. Şi senatorul de Texas Ted Cruz, din partea republicanilor, ar urma să obţină victoria în Utah.12