Tu ştii cum să-ţi cumperi pantofi? Citeşte aici sfaturi de la specialişti!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Centrul European al Consumatorilor - ECC România

Tu ştii cum să-ţi cumperi pantofi? Citeşte aici sfaturi de la specialişti!

Lifestyle 12 Septembrie 2017 / 15:07 1687 accesări

Poate părea o întrebare simplistă... Cum adică să nu ştim să cumpărăm pantofi? Ei bine, specialiştii de la Centrul European al Consumatorilor - ECC România ne oferă câteva sfaturi despre cum să nu luăm ţeapă atunci când achiziţionăm aceste minunate produse. Tocmai ce a venit toamna, iar vânzatorii de pantofi și-au făcut dejaaprovizionarea. Prin urmare, este cel mai potrivit moment pentru a fi atenţi la ce trebuie să știm și cum să cumpărăm încălţămintea, de orice gen ar fi ea.

Centrul European al Consumatorilor - ECC România ne spune câteva tipsuri de cumpărat pantofi.

1. Citește eticheta!Pe etichetă trebuie să găsești următoarele elemente de identificare și caracterizare:
- Denumire produs;
- Denumirea și/sau marca producătorului;
- Adresa poștală a sediului social pentru producătorii/importatorii din afara UE;
- Adresa poștală a sediului unde pot fi contactați pentru producătorii/distribuitorii din UE;
- Principalele caracteristici tehnice: mărime, culoare, model;
- Modul de întreținere (de obicei este un prospect prezent în ambalajul în care se comercializează produsul);

2. Cumpără pantofi numai dinmagazine sau raioane specializateunde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță).

3. Atenție la încălțămintea de brand, dar cu preț exagerat de mic. Riști să cumperi un produs contrafăcut.

4. Verifică ambii pantofiși probează-i pe amândoi, fă câțiva pași înainte de a lua decizia de cumpărare.

5. Încălțămintea trebuie să fie etichetată prin pictograme corespunzătoare celor 3 părți componente: față; căptușeală și acoperiș de branț; talpa exterioară și pictograme ale materialelor utilizate la producerea articolelor de încălțăminte: piei cu fața naturală, piei cu fața corectată, materiale textile și alte materiale.

6. Etichetarea trebuie să fie vizibilă, bine aplicată și accesibilă și să nu inducă în eroare consumatorul, iar pictogramele trebuie să fie suficient de mari pentru ca informațiile conținute de acestea să fie ușor de înțeles.

7. Ai grijă la promoții!Trebuie să fii informat neechivoc cu privire la data de începere a promoției, încetarea promoției (fie prin epuizarea stocului, fie la o dată anunțată), prețul vechi și prețul nou, precum și asupra altor eventuale condiții specifice.

8. Instrucțiuni de întreținere.Orice articol de încălțăminte trebuie să fie însoțit de instrucțiunile de întreținere - forma de prezentare uzuală a acestor instrucțiuni fiind un prospect introdus în ambalajul de comercializare; instrucțiunile trebuie respectate.

9. Când vrei să cumperi online acești pantofi, iar trebuie să fii foarte atent.

Citește atent condițiile generale de vânzare. Se presupune căai acceptat aceste condiții la momentul achiziției. În eventualitatea unui litigiu, condițiile îţivor fi opozabile,chiar dacăau fost formulate într-o limbăstrăină. Verifică modul în care sunt utilizate datele talepersonale. Fă acest lucru înainte de a valida comanda. Nu uita căai un drept de acces și de rectificare. În principiu, contractul (achiziţia online este un contract) este încheiat de la momentul confirmării comenzii. Asigură-tecăadresa ta de e-maileste corect menționatăși căpoți primi mesaje. Salvează sau imprimă confirmarea comenzii. Păstrează întotdeauna o copie a comenzii, a confirmării tranzacției și a condițiilor generale valabile la momentul efectuării comenzii. Te poți răzgândi din maximum 14 zile de la primirea comenzii dacă pantofii cumpărați sunt prea mici sau dacă nu îndeplinesc dorințele tale, dacă nu seamănă cu fotografia de pe site etc.12