Tudorel Toader o propune a treia oară pe Adina Florea la şefia DNA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tudorel Toader o propune a treia oară pe Adina Florea la şefia DNA

Justiție 10 Ianuarie 2019 / 17:58 782 accesări

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, o propune şi a treia oară pentru Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA. Anunțul a fost făcut de Toader pe Facebook, cu titlul ”Din categoria Să citim până/poate înțelegem!”. Decizia vine după ce şeful statului a refuzat numirea Adinei Florea pe motive ce ţin de legalitatea desemnării.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a trimis joi, pentru a treia oară, președintelui Klaus Iohannis propunerea de a o numi pe Adina Florea la șefia DNA.

"Din categoria "Să citim până/poate înțelegem !

Președintele României a respins cele 5 propuneri de numire în diferitele funcții de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinței de la CNSAS, din care să rezulte lipsa "calității" de colaborator.

Pe 27 decembrie 2018, am revenit către președintele României, solicitând reevaluarea propunerilor formulate, motivând faptul că nu poate fi vorba despre o nelegalitate.

La rândul său, președintele a revenit, reiterând așa-zisa nelegalitate referitoare doar la Adina Florea, constând în aceea că "...în continuare, documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea".

Pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis către secția de procurori din CSM, adeverințele din care rezultă îndeplinirea cerinței legale de către fiecare dintre cele 5 candidate. Respectivele adeverințe au fost transmise către MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019.

Astăzi, 10 ianuarie 2019, în urmă cu câteva minute, am transmis către președinte respectivele adeverințe din care rezultă îndeplinirea cerințelor legale privind propunerile formulate, solicitând să își reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Taguri articol


12