Turist român aflat pe pârtie în momentul avalanşei, martor principal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Turist român aflat pe pârtie în momentul avalanşei, martor principal

Externe 14 Ianuarie 2016 / 19:25 708 accesări

Principalul martor al procurorilor francezi este un turist român care se afla pe pârtie cu un alt grup, format în total din 15 persoane.

Cel puţin un turist român se afla pe părtia de schi în momentul producerii avalanşei din sud-estul Franţei şi este principalul martor în cazul incidentului soldat cu trei morţi până acum, anunţă procurorii francezi.

Trei elevi au murit după avalanşa produsă miercuri după-amiază în apropierea staţiunii Deux Alpes, situată în sud-estul Franţei. Unul dintre profesorii care însoţeau grupul de 19 elevi de liceu pe pârtia de schi a fost arestat preventiv sub acuzaţia de omor prin imprudenţă. "O persoană de naţionalitate română s-a prezentat la jandarmerie pentru a spune că schia cu un grup de 15 persoane pe aceeaşi pârtie şi că a auzit un zgomot, ca o explozie, în momentul declanşării avalanşei", a declarat procurorul din Grenoble, Jean-Yves Coquillat, citat de postul BFMTV.

Românul este audiat ca martor, procurorii precizând că grupul acestuia nu pare a fi responsabil de producerea avalanşei.

Taguri articol


12