Turneu de gaming, sfârşit tragic! Doi morţi şi 11 răniţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Turneu de gaming, sfârşit tragic! Doi morţi şi 11 răniţi

Externe 27 August 2018 / 16:03 442 accesări
Sursa foto: cnn.com

Sursa foto: cnn.com

Două persoane au fost ucise şi unsprezece rănite de un bărbat, care s-a sinucis mai apoi, ce a deschis focul, duminică, în timpul unui turneu de joc video la Jacksonville, în statul american Florida, a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit agerpres.ro. "Sunt trei persoane decedate la faţa locului. Una dintre ele este suspectul, care şi-a pus capăt zilelor", a declarat, într-o conferinţă de presă, şeriful Mike Williams. El a indicat că unsprezece oameni au fost răniţi şi internaţi.Williams a relevat că identitatea autorului atacului a fost stabilită, fiind vorba de David Katz, de 24 ani, din Baltimore, cel mai mare oraş din Maryland, în nord-estul SUA.Şeriful a precizat că acesta concura în turneul de Madden NFL 19, joc video de fotbal american, în cadrul căruia s-a produs evenimentul, şi că atacatorul a folosit "cel puţin un pistol".

National Football League (NFL), Liga Naţională de Fotbal American, a declarat într-un comunicat că este "şocată şi profund întristată de tragedia oribilă" din Jacksonville.Competiţia se desfăşura într-un bar din Jacksonville Landing, un centru comercial din centrul oraşului, fiind urmărită în direct prin internet. În imaginile difuzate se observă reacţia celor prezenţi şi se aud strigăte, înainte de întreruperea transmisiunii.Poliţia a lansat un apel la martori pentru a obţine alte imagini ale atacului.Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că preşedintele Donald Trump a fost informat despre incidentul armat din Jacksonville.Biroul guvernatorului Floridei, Rick Scott, a indicat că Trump a propus autorităţilor locale furnizarea "oricărei asistenţe federale care ar fi necesară".

Florida a fost marcată de mai multe atacuri armate în ultimii ani. În iunie 2016, un bărbat a ucis 49 de persoane într-un club de noapte din Orlando. Pe 14 februarie 2018, un tânăr de 19 ani a deschis focul într-un liceu din Parkland, ucigând 17 persoane înainte de a fi arestat.

Taguri articol


12