Ucraina: Moscova vrea să controleze porturile Maruipol şi Berdiansk! Rusia: Absurd!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ucraina: Moscova vrea să controleze porturile Maruipol şi Berdiansk! Rusia: Absurd!

Externe 03 Decembrie 2018 / 16:39 631 accesări

Kremlinul a catalogat luni drept absurde acuzaţiile Ucrainei că ar avea planuri pentru preluarea controlului asupra porturilor Maruipol şi Berdiansk de la Marea Azov cu scopul de a crea un coridor terestru între Crimeea (anexată în 2014) şi estul Ucrainei, controlat de rebelii separatişti proruşi, informează Reuters preluată de Agerpres.

Reamintim că tensiunile între Kiev şi Moscova au escaladat după ce gărzile de coastă ruse au sechestrat trei nave militare ucrainene - două vedete blindate şi un remorcher - şi echipajele lor la 25 noiembrie, unii politicieni ucraineni sugerând că incidentul ar fi preludiul unei invazii ruseşti mai ample.

Între altele, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a făcut personal o declaraţie în acest sens într-un interviu acordat în weekend pentru Funke Media Group din Germania. „Este o declaraţie absurdă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Este o altă încercare de a genera tensiune. Este clar că, cel mai probabil, astfel de încercări, spre regretul nostru, vor continua pe măsura apropierii alegerilor (prezidenţiale) din Ucraina”, a mai spus Peksov, susţinând că „Rusia nu a capturat nimic niciodată şi nici coridoare nu a făcut”, potrivit agenţiei de presă ruse oficiale TASS.

Moscova nu recunoaşte că şi-a alipit Crimeea ucraineană prin rapt teritorial şi încălcarea acordurilor internaţionale şi neagă sprijinul acordat rebelilor separatişti din Donbas (estul Ucrainei).

Taguri articol
UcrainaRusiaMoscovaKievConflictCrimeeaPorturi


12