Ultimele detalii despre organizarea EURO 2020 la București

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Ultimele detalii despre organizarea EURO 2020 la București

Sport 07 Februarie 2020 / 15:29 3010 accesări
Sursa foto: www.frf.ro

Sursa foto: www.frf.ro

Vineri, 7 februarie, în cadrul unei conferințe de presă desfăşurată la Arena Națională din București, echipa de proiect a oferit ultimele noutăți privind organizarea celor patru partide de la turneul final al Campionatului European de fotbal, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

La eveniment au participat Romke Hoogstra, Venue Manager din partea UEFA la București, Florin Șari, Șef Proiect EURO 2020 la București, Alexandru Cândea, Manager Operațional, Diana Pirciu, Manager Voluntari, și Răzvan Mitroi, Manager Comunicare EURO 2020 la București.

„Ne aflăm în etapa de formare a echipei de organizare a meciurilor. Am scos la concurs 36 de job-uri de manageri, coordonatori, asistenți, dintre care, până în prezent, s-au ocupat 12. La finalul anului 2020, datorită găzduirii EURO, infrastructura mare și mică pentru fotbal ne va permite să atragem și alte competiții. Noi, ca federație, suntem mai interesați de construirea celor 400 de baze sportive la nivel naționale pe care Guvernul României s-a angajat să le finanțeze”, a declarat Florin Șari, Șeful Proiectul EURO 2020 la București.

„Mă aflu la București pentru a contribui cu experiența mea la organizarea cu succes a proiectului EURO 2020 la București. Sunt încrezător că ne vom îndeplini toate obiectivele, suntem în grafic cu ceea ce înseamnă pregătirile pentru turneul final. Salutăm inițiativa Primăriei Municipiului București de a instala un gazon hibrid, este o soluție modernă și eficientă”, a punctat Romke Hoogstra, Venue Manager la București.

Alexandru Cândea va coordona activitățile operaționale la Arena Națională: „Rolul meu de Manager Operațional a apărut în momentul în care toate activitățile ce țin de pregătirea locației s-au înmulțit. Recent, am gestionat a cincea vizită de lucru a UEFA, în care s-a constatat că totul decurge conform planului. Se lucrează permanent: la nocturnă, la tabelă, platforme TV, urmează să se instaleze gazonul hibrid, un proiect al Primăriei Capitalei. Vom fi pregătiți de turneul final, conform tuturor cerințelor UEFA”.

O componentă importantă a organizării EURO 2020 la București este cea privind echipa de voluntari. Au existat 2.400 de înscrieri, depășind alte şase gazde. „La turneul final vor lucra o mie de voluntari în mai multe zone, tocmai s-a încheiat etapa repartizării pe roluri. La interviuri am întâlnit oameni deosebiți, din diferite domenii, persoane care au lucrat pentru NATO, profesori universitari sau piloți de avion. Avem în echipa noastră un fost jucător din Liga 1, Nana Falemi, dar și rude ale unor jucători de națională. O primă repetiție cu voluntarii a avut loc cu ocazia găzduirii tragerii la sorți a grupelor EURO 2020, din noiembrie. 171 de voluntari au contribuit la un eveniment de succes și au primit aprecieri din partea UEFA”, a spus Diana Pirciu, Manager Voluntari.

Programul meciurilor de la București este următorul:

14 iunie, ora 19.00: Austria - Câștigătoare play-off D sau A

18 iunie, ora 16.00: Ucraina - Câștigătoare play-off D sau A

22 iunie, ora 19.00: Ucraina - Austria

29 iunie, ora 22.00 - optimi de finală: Locul 1 Grupa F - Locul 3 Grupa A/B/C/D12