Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 15 Aprilie 2010 / 00:00 825 accesări

BILANŢ LA CS FARUL

Performanţele Clubului Sportiv Farul Constanţa din anul 2009 vor fi prezentate astăzi, de la ora 11.00, la Biblioteca Judeţeană. La evenimentului organizat de clubul constănţean şi Direcţia pentru Sport a Judeţului sunt aşteptate numeroase personalităţi ale sportului românesc, dar şi reprezentanţii autorităţilor locale şi structurilor sportive constănţene.

OPT MEDALII NAŢIONALE PENTRU SPORTIVII CONSTĂNŢENI CU DIZABILITĂŢI

La sfârşitul săptămânii trecute, la Galaţi, sportivii constănţeni cu dizabilităţi au participat la Campionatul Naţional de Powerlifting şi la Cupa “Danubius. Delegaţia constănţeană a obţinut 10 medalii - Campionatul Naţional de Powerlifting: Alin Erchin - locul 1 la cat. 90 kg, Ion Gembăşanu - locul 2 la cat. 100 kg, Daniel Mirică - locul 2 la cat. 90 kg, Mihai Caragea - locul 2 la cat. 85 kg, Daniel Mititelu - locul 3 la cat. 60 kg; - la Cupa “Danubius”: Adriana Olteanu - locul 1 la suliţă şi greutate şi locul 2 la 100 m în fotoliu rulant deplasabil; Nicuşor Toader - locul 2 la greutate în fotoliu rulant deplasabil; Ion Gembăşanu - locul 3 la tenis de masă în fotoliu rulant deplasabil. Tot în cadrul Cupei “Danubius”, echipa de baschet s-a clasat pe poziţia a patra. Acestea sunt primele performanţe obţinute de sportivii constănţeni cu dizabilităţi, care sunt susţinuţi de DSJ Constanţa în parteneriat cu Primăria Constanţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Asociaţia Judeţeană a Sportului pentru Persoane cu Handicap Constanţa.

CAMPIONAT DE KUNG-FU, PROBA “LIGHT-FIGHTING SANDA“, LA BUZĂU

Sâmbătă, la Buzău, va avea loc Campionatul de Kung-Fu la proba “Light-Fighting Sanda“ pentru copii (8-13 ani), mini-cadeţi (14-15 ani), cadeţi (16-17 ani), juniori şi seniori (18-34 ani), feminin şi masculin. La concurs şi-au anunţat participarea aproximativ 100 de sportivi de la 12 cluburi de Kung-Fu din Iaşi, Vaslui, Bîrlad, Tîrgovişte, Galaţi, Tulcea, Constanţa şi Mangalia. Din judeţul Constanţa vor participa sportivi de la cluburile CS “Marea Neagră“ Constanţa (8 sportivi), CSU “Neptun“ Constanţa (6 sportivi), CS “Shaolin Callatis“ Mangalia (9 sportivi), CS “W-Maxx“ Mangalia (6 sportivi), CS “Panda“ Poarta Albă (2 sportivi). Arbitrii din Constanţa care vor oficia la această competiţie sunt Carmen Vlădoiu, Florin Iordănoaia, Mihai Cîju, Gheorghe Istrate şi Ciprian Ştirban.

SCRIMERII CONSTĂNŢENI LUPTĂ PENTRU MEDALII LA CRAIOVA

Astăzi, la Craiova, vor debuta Campionatele Naţionale de scrimă, întrecere rezervată sportivilor de la categoria tineret. Primi care vor intra în lupta pentru medalii sunt băieţii, care se vor întrece azi şi mâine atât la individual, cât şi în proba pe echipe. Printre sportivii constănţeni care vor concura se numără Cosmin Kortyan, Laurenţiu Gherman, Marian Vlad, Ionuţ Cristian şi Alin Cristian. Sâmbătă şi duminică va veni rândul fetelor, Anca Moraru, Emona Toma, Cristina Răceu şi Mădălina Ciucuraş fiind sportivele care vor lupta pentru un loc pe podium. Din delegaţia constănţeană nu lipsesc antrenorii Mihaela Ion şi Horia Gheorghe şi nici arbitrul Sebastian Bezem.

ROMÂNIA, A PATRA VICTORIE LA CM DE HOCHEI PE GHEAŢĂ

Echipa naţională de hochei pe gheaţă a României a învins, ieri, la Narva (Estonia), cu 14-1 (2-0, 8-1, 4-0), reprezentativa Noii Zeelande, în cel de-al patrulea meci de la Campionatul Mondial Divizia a II-a, Grupa B. România a ajuns la a patra victorie consecutivă la CM, după cele obţinute împotriva Chinei, scor 4-3 (0-2, 1-1, 3-0), Islandei, scor 8-3 (2-0, 2-1, 4-2) şi Israelului 20-0 (7-0, 8-0, 5-0). Următoarea partidă a României este programată, vineri, cu începere de la ora 20.00, în compania Estoniei.

DOAR DULGHERU CONTINUĂ LA BARCELONA

Alexandra Dulgheru, locul 51 WTA, a învins-o, ieri, cu 2-6, 6-3, 7-6 (7/5), pe italianca Sara Errani, locul 39 WTA, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Barcelona, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit, anul trecut, în turul secund al turneului de la Varşovia, când Dulgheru s-a impus cu 6-4, 6-3. Sportiva română a câştigat atunci turneul din capitala Poloniei. Partida de la Barcelona a durat aproape trei ore, iar Dulgheru a condus în setul trei cu 4-0 şi 5-1, dar în cele din urmă s-a ajuns la tie-break, unde românca a revenit de la 3-5 şi s-a impus cu 7-5. Pentru calificare, Dulgheru va primi 5.340 de dolari şi 70 de puncte WTA. Românca va evolua în sferturi împotriva învingătoarei jucătoarei iberice Arantxa Parra Santonja, locul 90, beneficiara unui wild card. În schimb, Sorana Cîrstea, cap de serie nr. 5, a fost eliminată, ieri, la Barcelona, de Iveta Benesova (Cehia, locul 69 WTA), scor 6-1, 6-4. Pentru participarea la turneul catalan, Cîrstea va primi 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 2.950 de dolari. Eliminată în primul tur la Barcelona, constănţeanca Simona Halep, jucătoare venită din calificări, va primi pentru prezenţa pe tabloul principal 16 puncte WTA şi 1.725 de dolari. Tot la Barcelona, perechea Sorana Cîrstea / Gisela Dulko (România / Argentina), cap de serie nr. 2, a pierdut, cu 3-6, 5-7, meciul cu jucătoarele germane Tatjana Malek şi Andrea Petkovic, în primul tur al turneului. Şi perechea Monica Niculescu / Meghann Shaughnessy (România / SUA) a fost eliminată în primul tur al probei de dublu la Barcelona. Niculescu şi Shaughnessy au fost învinse de perechea Klaudia Jans / Vladimira Uhlirova (Polonia / Cehia), cap de serie nr. 3, scor 6-4, 6-4. Pentru prezenţa pe tabloul principal de dublu, Cîrstea, Dulko, Niculescu şi Shaughnessy vor primi câte un punct WTA şi câte 860 de dolari.

BEGU AVANSEAZĂ LA GIMHAE

Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu s-a calificat în turul al doilea al turneului challenger de la Gimhae (Coreea de Sud), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Begu a învins-o, în runda inaugurală, cu 6-3, 6-4, pe Estelle Guisard (Franţa) şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu Tetiana Arefiuk (Ucraina). În proba de dublu, perechea Begu / Irena Pavlovici (România / Franţa) a învins, în primul tur, cu 6-4, 6-2, cuplul australian Jessica Moore / Sally Peers, cap de serie nr. 4, şi va juca, în sferturi, cu perechea Shao-Yuan Kao / Varatchaya Wongteanchai (Taiwan / Thailanda). În turneul challenger de la Cairo (Egipt), dotat cu premii în valoare totală 25.000 de dolari, perechea Ionela-Andreea Iova / Diana Marcu s-a calificat în sferturile probei de dublu, după ce a învins, în runda inaugurală, cu 6-1, 6-1, cuplul Yasmin Hamzawi / Melody Snelen (Egipt / SUA). Iova şi Marcu vor juca, în faza următoare a competiţiei, cu perechea Evelyn Mayr / Natalie Piquion (Italia / Franţa). În turneul de la Charleston (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 700.000 de dolari, Edina Gallovits a fost eliminată, în turul secund, de Jelena Jankovic (Serbia), cap de serie nr. 2, scor 2-6, 6-4, 6-3.

GÂRD A RATAT CALIFICAREA ÎN TURUL 2 LA PEREIRA

Tenismanul Cătălin Gârd a ratat calificarea în turul al doilea al turneului challenger de la Pereira (Columbia), dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Gârd a fost învins, în runda inaugurală, cu 6-1, 6-3, de italianul Paolo Lorenzi, cap de serie nr. 2. Adrian Ungur, al şaptelea favorit al competiţiei, a ratat calificarea în turul secund al turneului challenger de la Roma, dotat cu premii în valoare totală de 30.000 de euro. Ungur a fost învins, în runda inaugurală, cu 6-3, 6-2, de croatul Franco Skugor, beneficiar al unui wild-card.

ŞTEFAN GHEORGHIŢĂ, BRONZ LA CE DE LUPTE

Sportivul Ştefan Gheorghiţă a câştigat medalia de bronz la lupte libere, categoria 84 kg, la Campionatele Europene de la Baku. El a cedat în semifinale în faţa azerului Sharif Sharifov, apoi l-a învins pe macedoneanul Dejan Bogdanov, în meciul pentru medalia de bronz. Aurul i-a revenit rusului Anzor Urishev, în finala cu Sharifov. La categoria 55 kg, Andrei Dukov a pierdut meciul pentru medalia de bronz şi s-a clasat pe locul 5.12