Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 24 Februarie 2010 / 00:00 731 accesări

FINALELE TROFEULUI “TELEGRAF” VOR AVEA LOC SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, 27 februarie, la Sala Sporturilor din Constanţa, se vor disputa finalele ediţiei a 19-a a Trofeului “Telegraf” la fotbal în sală, cea mai veche competiţie de acest gen din ţară rezervată veteranilor. De la ora 16.30, în finala mică, se vor întâlni Municipal şi Săgeata Stejaru, iar de la ora 17.15, în marea finală, vor lupta pentru câştigarea trofeului formaţiile Olimpic-Ştiinţa şi Real. În deschidere, de la ora 15.30, se va disputa finala Campionatului Judeţean de fotbal în sală.

ADVERSARELE ECHIPELOR ROMÂNEŞTI DE HANDBAL MASCULIN ÎN CUPELOR EUROPENE

Steaua Bucureşti va întâlni formaţia HC Kolubara (Serbia) în sferturile de finală ale Cupei Cupelor la handbal masculin, s-a stabilit, ieri, în urma tragerii la sorţi de la Viena. Steaua va juca meciul tur pe teren propriu. CSU Suceava va avea ca adversară o formaţie din Slovenia, RD Slovan, în sferturile Challenge Cup, în timp ce Ştiinţa Municipal Bacău va juca în compania echipei Sporting Club de Portugal, în aceeaşi fază a competiţiei. Ambele echipe româneşti vor disputa prima manşă în deplasare. Meciurile tur sunt programate pe 27 sau 28 martie, iar jocurile retur pe 3 sau 4 aprilie. Învingătoarele se vor califica în semifinalele competiţiilor, urmând a-şi afla adversarele din penultimul act la tragerea la sorţi din 6 aprilie.

OLTCHIM JOACĂ TREI MECIURI ÎN PATRU ZILE

Oltchim Rm. Vîlcea se antrenează pentru următoarele partide din Liga Campionilor la handbal feminin în campionat. Nu mai puţin de trei partide şi-a programat campioana României în această săptămână pentru a-şi elibera programul competiţional din perioada următoare. Astăzi, de la ora 16.00, Oltchim va juca restanţa cu HCM Roman, din etapa a 16-a, pentru ca mâine echipa lui Radu Voina să se deplaseze la Bacău pentru partida cu Ştiinţa (ora 11.00), din etapa a 20-a. Tot în devans, sâmbătă, de la ora 11.00, se va juca şi meciul din următoarea etapă, Oltchim urmând să primească vizita echipei HCM Buzău, întâlnirea contând pentru etapa a 17-a, programată iniţial pe 4 martie. Liga Naţională este întreruptă în această săptămână pentru partidele amicale ale reprezentativei feminine cu Franţa.

PERECHEA TECĂU / SA A RATAT CALIFICAREA ÎN SFERTURI LA DELRAY BEACH

Perechea formată din constănţeanul Horia Tecău şi brazilianul Andre Sa a ratat calificarea în sferturile de finale ale probei de dublu din cadrul turneului de la Delray Beach (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 442.500 de dolari. Perechea Tecău / Sa, cap de serie nr. 4, a fost învinsă, în primul tur, cu 6-2, 6-3, de cuplul James Cerretani / Jeremy Chardy (SUA / Franţa). Pentru prezenţa pe tabloul principal, Tecău şi Sa vor primi un cec în valoare de 2.330 de dolari. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu perechea Victor Hănescu / Dudi Sela (România / Israel), care a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Acapulco (Mexic), dotat cu premii în valoare totală de 955.000 de dolari, după ce a pierdut în runda inaugurală, cu scorul de 7-6, 6-2, de cuplul Pablo Cuevas / Fernando Gonzalez (Uruguay / Chile). În schimb, Adrian Ungur s-a calificat în turul doi al turneului challenger de la Meknes (Maroc), dotat cu premii în valoare totală de 30.000 de euro. Românul l-a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe marocanul Anas Fattar, beneficiar al unui wild-card. În turul doi, Ungur îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre spaniolul David Marrero, cap de serie numărul 7, şi marocanul Mehdi Ziadi, beneficiar al unui wild-card.

SORANA CÎRSTEA, ELIMINATĂ ÎN PRIMUL TUR LA ACAPULCO

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, beneficiara unui wild-card şi cap de serie nr. 4, a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Acapulco, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Cîrstea a fost învinsă în runda inaugurală de canadianca Sharon Fichman, cu 6-2, 6-0.

100.000 DE EURO PENTRU LOTUL NAŢIONAL FEMININ DE GIMNASTICĂ

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat, în şedinţa de ieri, alocarea sumei de 100.000 de euro pentru susţinerea activităţii sportive a lotului naţional feminin de gimnastică, aflat la Centrul Olimpic din Deva. Potrivit preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, banii vor fi folosiţi pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile necesare lotului de gimnastică. „Vrem ca lotul naţional de gimnastică să rămână în Deva. Alocarea unei sume de 100.000 de euro pentru buna pregătire a lotului naţional este un act de bun simţ. Consilierii judeţeni au aprobat, în unanimitate, această sumă de bani dedicată gimnasticii de performanţă”, a declarat, ieri, după terminarea şedinţei, Mircea Moloţ. Antrenorul coordonator al lotului naţional feminin de gimnastică, constănţeanul Nicolae Forminte a spus că suma este binevenită: „Mi-au redat speranţa că putem merge înainte. Sunt bucuros că sunt astfel de oameni care gândesc şi preţuiesc performanţa. Ştiu că autorităţile preţuiesc lotul naţional, iar eu nu am cuvinte să le mulţumesc”.12