Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 23 Februarie 2010 / 00:00 1121 accesări

ACADEMIA HAGI 1999 A CÂŞTIGAT CUPA “MAURO“

La finele săptămânii trecute, la Calăraşi, s-a disputat ediţia inaugurală a Cupei “Mauro“ la fotbal pe teren redus. Competiţia s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă (1999 şi 2000), Academia Gheorghe Hagi aliniind la start trei echipe, una la categoria 1999 şi două la categoria 2000. Academia Hagi a câştigat trofeul pus în joc la categoria 1999, jucătorii pregătiţi de Nicola Roşca obţinând numai victorii - în grupă: 3-2 cu Oţelul Galaţi (au marcat Apostolache, Burcea, Gheorghe), 4-1 cu Atletic Călăraşi (Burcea 2, Apostolache, Zamfir) şi 2-0 cu Stars Brăila (Apostolache, Gheorghe), iar în finală formaţia constănţeană a depăşit pe Luceafărul Brăila, cu 3-2, în urma executării loviturilor de departajare (au transformat Burcea, Apetrei, Dumitraşcu). La finalul timpului regulementar de joc scorul a fost egal, 1-1 (gol Burcea). Echipa constănţeană şi-a adjudecat şi două premii speciale: Andrei Apostolache a fost desemnat jucătorul turneului, iar Radu Gheorghe a primit trofeul pentru cel mai bun mijlocaş al competiţiei. La Categoria 2000, Academia Hagi 2000 a ratat prezenţa în finală deoarece s-a clasat pe locul secund în Grupa A: 5-0 cu Atletic Călăraşi (goluri Halep 3, Bîrligea, Leca), 0-7 cu Oţelul Galaţi şi 5-1 cu Stars Brăila (Halep 2, Leca, Gîndac, Apătăchioaie). La aceeaşi categorie, Academia Hagi 2001 a fost repartizată în Grupa B, pe care a încheiat-o pe poziţa a treia: 0-2 cu CSS Slobozia, 1-4 cu Oţelul II (gol Roată) şi 2-1 cu Luceafărul Brăila (Brînzan, Giafer).

ARGINT PENTRU DAVID SPIRIDON LA HEXATLON

Seria întrecerilor de atletism rezervate juniorilor a continuat la sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti, cu două competiţii, Campionatele Naţionale de sală pentru probe combinate pentru juniori III şi Campionatele Naţionale de sală pentru juniori II. Singurul medaliat în cadrul primei întreceri a fost David Spiridon (CS Farul, antrenori: Cecilia Gevat şi Alin Larion), care s-a clasat al doilea în proba de hexatlon, după ce a acumulat un total de 3.423 de puncte. Tot în sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv “Lia Manoliu” din Bucureşti s-a desfăşurat şi întrecerea rezervată juniorilor II, sportivii constănţeni reuşind să obţină în cadrul acestei întreceri patru medalii de aur şi una de bronz. Pe primul loc s-au clasat Claudiu Cimpoieru (CSS Ilfov - CS Farul, antrenor: Valentin Anghel) - la 1.500 m (4:03:15) şi la 3.000 m (8:46:61); Beatrice Morar (CS Farul - LPS Constanţa, antrenori: Cecilia Gevat şi Alin Larion) - la triplusalt (12,03 m), Cristian Coca (CSS 1 - CS Farul), Andrei Dănilă (CSS 1 - CS Farul), George Moroşanu (CS Farul) şi Ignat Cosmin (CSS Deva - CS Farul) - la ştafeta de 4 x 2 ture (3:15:62), iar pe locul 3 s-a situat George Moroşanu - la triplusalt (13,43 m).

CANOTORII CONSTĂNŢENI, FĂRĂ MEDALIE LA CN LA ERGOMETRU

Debut fără medalie pentru canotorii constănţeni în noul sezon competiţional. Prima întrecere de canotaj din acest an a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când s-a desfăşurat Campionatul Naţional individual şi pe echipe la ergometru rezervat senioarelor şi seniorilor. În cadrul întrecerii de la Snagov, Diana Bursuc s-a clasat pe locul 6, Costin Mitea pe locul 13, iar Alin Iacob pe locul 25, în timp ce echipa formată din Iacob şi Mitea s-a clasat pe locul 10. Tot la sfârşitul săptămânii trecute, la Năvodari, s-a desfăşurat şi Cupa României individual şi echipe pentru juniori la ergometru, faza zonală. În cadrul acestei întreceri, Mădălin Mihaiu, de la CS Farul, s-a clasat pe locul 9. Sportivii constănţeni sunt pregătiţi de Dumitru Răducanu.

CINCI MEDALII PENTRU CONSTĂNŢENI LA CN DE HALTERE

Laura Pricop, Florin Mihai, Florin Safar, Marius Braşoveanu şi Elin Mansur sunt halterofilii constănţeni care au urcat pe podium la Bistriţa, în cadrul Campionatului Naţional - tur, faza calificărilor, şi Cupa României, întreceri rezervate juniorilor II. Laura Pricop (LPS - CS Farul) a cucerit medalia de argint la categoria 44 kg, a doua medalie de argint a delegaţiei constănţene fiind adjudecată de Florin Mihai (LPS - CS Farul), la 56 kg. Celelalte trei medalii au fost de bronz, acestea fiind câştigate de Florin Safar (LPS - CS Farul) - la 62 kg, Marius Braşoveanu (CS Farul) - la 62 kg şi Elin Mansur (CS Farul) - la 94 de kg. Celelalte rezultate au fost: Cerasela Pena (LPS - CS Farul) - locul 4 la +69kg, Ionela Broască (LPS - CS Farul) - locul 5 la 48 kg, Mariana Dumitrache (CS Farul) - locul 5 la 53 kg şi Sercin Ismail (CS Farul) - locul 6 la 94 kg. Sportivii constănţeni sunt antrenaţi de Ion Filip (CS Farul), Mircea Roşu şi Angheluş Beşleagă (LPS Constanţa).

“STEJARII“ S-AU REUNIT LA IZVORANI PENTRU MECIUL CU RUSIA

Naţionala de rugby a României s-a reunit, ieri, la Izvorani, în vederea partidei programată la sfârşitul acestei săptămâni contra reprezentativei Rusiei, într-un meci ce contează pentru Cupa Europeană a Naţiunilor. Pentru a păstra şanse mari de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2011, România are nevoie de victorie. După disputarea a şase etape, echipa României, ocupă locul 4, cu 12 puncte, însă cu un meci mai puţin disputat. Primele trei poziţii sunt ocupate de Georgia (17p), Rusia (16p) şi Portugalia (13p). Din lotul convocat de selecţionerul Serge Lairle, fac parte şi trei rugbyşti de la RCJ Farul: Daniel Carpo, Constantin Gheară şi Cătălin Nicolae. Partida Rusia - România se va disputa, sâmbătă, la Soci, cu începere de la ora 14.00.

HĂNESCU A URCAT PE LOCUL 44 ÎN CLASAMENTUL ATP

Tenismanul român Victor Hănescu a urcat o poziţie şi se află pe locul 44, cu 905 puncte, în clasamentul ATP, dat publicităţii ieri. Victor Crivoi a coborât un loc, ajungând pe 124, cu 460p, în timp ce Adrian Ungur, care are 275p, a înregistrat o urcare de două poziţii, până pe locul 178. La dublu, cel mai bine clasat jucător român este constănţeanul Horia Tecău, pe locul 43, cu 1.621p, în urcare o poziţie. Primele trei locuri ale clasamentului ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători: 1. Roger Federer (Elveţia) 11.350p, 2. Novak Djokovic (Serbia) 8.310p, 3. Rafael Nadal (Spania) 7.370p.12