Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 09 Februarie 2010 / 00:00 663 accesări

DELEGAŢIA ROMÂNIEI LA JO, ASIGURATĂ ÎMPOTRIVA VIRUSULUI A/H1N1

Întreaga delegaţie a României pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver (Canada), competiţie programată în perioada 12-28 februarie, a primit din partea fimei Euroins România asigurări individuale împotriva consecinţelor pe care le poate avea contactarea virusului A/H1N1, se arată într-un comunicat al companiei. „Sponsor al COSR, Euroins România a decis să sprijine delegaţia ţării noastre la Jocurile Olimpice de la Vancouver şi să ofere atât sportivilor care reprezintă România, cât şi întregului staf, cel mai nou produs al companiei, asigurarea împotriva A/H1N1. Ne bucurăm să putem spune că o delegaţie olimpică a României este asigurată împotriva consecinţelor pe care le poate avea o boală specifică. Asigurarea împotriva gripei A/H1N1 vine în completarea celorlalte produse pe care Euroins România le-a pus la dispoziţie lotului ţării noastre: asigurarea de accidente a persoanelor, în acest caz dedicată sportivilor, şi asigurarea medicală de călătorie în străinatate”, se arată în comunicatul firmei de asigurări.

LOCUL 4 PENTRU ECHIPELE LPS-ULUI LA CN DE TENIS DE MASĂ

La un pas de podium au fost cele două echipe de tenis de masă de la LPS “Nicolae Rotaru” - CS Farul, care au participat la sfârşitul săptămânii trecute la Campionatul Naţional pe echipe pentru juniori III de la Bistriţa. În întrecerea feminină, Alina Zaharia, Andreea Bucur, Bianca Manole şi Mihaela Plăiaşu au fost eliminate din lupta pentru medalii de echipa CSM Arad, în faţa căreia au cedat cu 2-4, terminând întrecerea pe poziţia a patra. Tot pe locul 4 a încheiat competiţia şi echipa masculină, Antonio Pletea, Cristian Pletea, Sebastian Vână şi Rareş Andrei fiind eliminaţi de CS Pristavu Câmpulung Muscel, scor 1-4. „Ne aşteptam la aceste rezultate, dar cu puţină şansă se putea mai mult. Sunt poziţiile pe care ni le-am propus pentru această competiţie”, a declarat Stelian Haşoti, antrenorul care i-a însoţit pe sportivi la Bistriţa. O altă întrecere importantă de tenis de masă va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în sala de sport de la LPS, sâmbătă şi duminică urmând să se desfăşoare Topul 12 rezervat senioarelor şi seniori. Printre sportivii constănţeni care vor participa se numără Anamaria Sebe, Andreea Filip, Roxana Iamandi (LPS Constanţa - CSM Galaţi), Bogdan Simion şi Lucian Munteanu.

OLARU, PE TABLOUL PRINCIPAL LA PARIS

Jucătoarea de tenis Raluca-Ioana Olaru, cap de serie nr. 3 în calificări, a acces, ieri, pe tabloul principal al turneului de la Paris, dotat cu premii în valoare totală de 700.000 de dolari. Olaru a învins-o, în ultimul tur al calificărilor, cu 6-3, 7-6 (7/3), pe Daria Kustova (Belarus). Pe tabloul principal de la Paris se mai află două sportive din România, Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru.

CÎRSTEA SE MENŢINE PE LOCUL 39 ÎN IERARHIA WTA

Jucătoarea de tenis Sorana Cârstea se menţine pe locul 39 în ierarhia WTA dată publicităţii ieri, cu 1.512 puncte. Alexandra Dulgheru se află tot pe locul 54, cu 1.232p, iar Raluca Ioana Olaru ocupă tot locul 71, cu 893p. Monica Niculescu se află pe poziţia 115, cu 531p, Edina Gallovits ocupă locul 129, cu 468p, în timp ce constănţeanca Simona Halep a urcat o poziţie, fiind acum pe 186, cu 307p. Niculescu se menţine pe locul 27 în clasamentul WTA de dublu, cu 2.920p, alte două românce fiind printre primele 100: Cîrstea (locul 59 - 1.445p) şi Raluca Ioana Olaru (locul 78 - 1.001p). Primele trei locuri în clasamentul WTA sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Serena Williams (SUA) - 9.195p; 2. Dinara Safina (Rusia) - 6.480p; 3. Caroline Wozniacki (Danemarca) - 5.995p.

HĂNESCU A URCAT PE LOCUL 44 ÎN CLASAMENTUL ATP

Tenismanul român Victor Hănescu a urcat o poziţie şi se află pe locul 44, cu 905 puncte, în clasamentul ATP, dat publicităţii ieri. Victor Crivoi a coborât trei poziţii şi ocupă locul 123, cu 460p, iar Adrian Ungur a urcat patru trepte, pe 181, cu 275p. La dublu, cel mai bine clasat jucător român este Horia Tecău, pe locul 43 (1.621p, în urcare o poziţie), fiind urmat de Andrei Pavel, pe locul 130 (555p, în coborâre cinci locuri). Primele trei de locuri ale clasamentului ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători: 1. Roger Federer (Elveţia) - 11.350p; 2. Novak Djokovic (Serbia) - 8.310p; 3. Andy Murray (Marea Britanie) - 7.800p.

ÎNCEPE TURNEUL PREŞEDINTELUI LA ŞAH

Miercuri, în Sala de Spectacole a Palatului Cotroceni, va debuta prima ediţie a Turneului Preşedintelui la şah, competiţie la care vor participa zece Mari Maestre Internaţionale din şase ţări, toate fiind jucătoare din Top 100 FIDE. „Este cel mai mare turneu feminin organizat până în prezent în România”, a declarat organizatorul turneului, Dan Păsărelu. La turneul organizat în perioada 10-18 februarie vor participa zece sportive din şase ţări: Corina Peptan, Luminiţa Cosma, Cristina Foişor (România), Bela Khotenaşvili, Salome Melia (Georgia), Szidonia Vajda, Anita Gara (Ungaria), Irina Turova (Rusia), Eva Repkova (Slovacia) şi Maria Muzyciuk (Ucraina). Prima rundă se va desfăşura miercuri, cu începere de la ora 15.00. Valoarea totală a premiilor este de 2.000 de euro.

CUPA CHALLENGE LA HOCHEI PE GHEAŢĂ, ANULATĂ

Organizatorii Cupei Challenge la hochei pe gheaţă, la care fuseseră invitate echipele naţionale ale României şi Ungariei, au anunţat anularea competiţiei, după ce sponsorul principal s-a retras. Ca urmare, conducerile federaţiilor de specialitate din România şi Ungaria au decis perfectarea unui meci amical, joi, de la ora 20.00, la Budapesta. De asemenea, vineri, atât naţionala României, cât şi cea a Ungariei vor disputa partide în compania unor formaţii de club, urmând ca tricolorii să evolueze împotriva formaţiei Ujpest TE. „Din păcate, am ratat şansa de a juca împotriva unor echipe mari. Era un turneu extrem, extrem de important, însă oficialii federaţiei de la Vilnius ne-au spus că au rămas fără sponsor. Asta este, criza economică nu iartă pe nimeni”, a declarat secretarul general al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Marius Gliga. Ediţia din acest an a Challenge Cup ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 12-14 februarie, la Vilnius, cu participarea echipelor naţionale ale României, Ungariei, Lituaniei şi o echipă de club din Belarus.12