Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 03 Noiembrie 2009 / 00:00 629 accesări

Alegeri la AJF Constanţa

Biroul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa convoacă pe data de 29.11.2009, ora 12.00, la Restaurantul “Sport” din strada Cuza Vodă, Adunarea Generală Ordinară cu următoarea ordine de zi: 1. Raportul Biroului Executiv al AJF Constanţa privind activitatea desfăşurată în anul precedent. 2. Raportul privind Bilanţul Contabil. 3. Raportul Comisiei de Cenzori. 4. Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2010. 5. Alegerea Preşedintelui şi Vicepreşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa pentru următorii 4 (patru) ani. Comunicatul este semnat de Preşedintele AJF Constanţa, Mihu I. Vasile. Condiţiile de participare pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al AJF Constanţa: 1. Să aibă cetăţenie română. 2. Să aibă domiciliul în judeţul Constanţa. 3. Să fie absolvent licenţiat al unei instituţii de învăţământ superior.4. Să nu fi suferit condamnări penale cu privare de libertate. 5. Să fie propus de un membru afiliat la AJF Constanţa. Propunerile se vor depune la secretariatul AJF Constanţa, însoţite de acordul scris al candidatului, cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală. Fiecare propunere pentru funcţia de preşedinte trebuie însoţită de programul privind organizarea şi dezvoltarea activităţii fotbalistice pentru perioada viitorului mandat, prezentat în scris. Condiţii de participare pentru candidaţii la funcţia de vicepreşedinte al AJF Constanţa: 1. Să aibă cetăţenie română. 2. Să aibă domiciliul în judeţul Constanţa. 3. Să aibă cel puţin trei ani vechime sau experienţă în funcţia de conducător sau antrenor în domeniul fotbalistic, indiferent de eşalonul de performanţă. 4. Să nu fi suferit condamnări penale cu privare de libertate. Înscrierile au loc până la data de 16 noiembrie, la secretariatul AJF Constanţa.

Goluri multe în prima zi a Memorialului “Gheorghe Ola”

Ieri, în sala din Techirghiol, s-au desfăşurat primele meciuri contând pentru faza pe judeţ a Memorialului “Gheorghe Ola” la fotbal. Iată rezultatele înregistrate la grupa de vârstă 1999: GSIB Mangalia - CSO Ovidiu 5-0; Portul Constanţa - Marcon Star Medgidia 4-0; CS Năvodari - Metalul Constanţa 3-2; FC Farul Constanţa - Palatul Copiilor Constanţa 11-0; Marcon Star Medgidia - CSO Ovidiu 10-2; Academia Hagi - GSIB 8-0; CS Năvodari - Palatul Copiilor 2-1; Viitorul Constanţa - Metalul 7-1. La grupa de vârstă 2000 s-au jucat trei partide: Viitorul - GSIB 4-3; FC Farul - Marcon Star 6-1; Metalul - GSIB 6-1. Programul de astăzi include zece jocuri şi va debuta la ora 9.00, cu partida Academia Hagi - Callatis, de la grupa de vârstă 2000, urmând să se încheie cu jocul Palatul Copiilor - Metalul Constanţa (grupa 1999), de la ora 16.30.

Începe etapa a 7-a din LN de handbal feminin

Participarea formaţiilor româneşti în cupele europene schimbă şi programul etapei a 7-a din Liga Naţională de handbal feminin. Nu mai puţin de patru partide, dintre cele şapte ale rundei, vor avea loc în devans. Primul joc va avea loc în această dimineaţă, de la ora 11.00, între HC Zalău şi Dunărea Brăila. Celelalte trei întâlniri se vor disputa mâine: Rapid Bucureşti - Rulmentul Braşov (ora 16.00), HCM Baia Mare - HCM Buzău (ora 17.00) şi Oltchim Rm. Vîlcea - Ştiinţa Bacău (ora 18.00). Partidele formaţiilor româneşti din cupele europene sînt programate la sfârşitul săptămânii: Dunărea Brăila - ZRK Vardar Osiguruvanje (turul 3 din Cupa Cupelor, sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00); HCM Baia Mare - Rulmentul Braşov (turul 3 Cupa EHF, sâmbătă, ora 17.00, manşa retur); Oltchim - Gyor (Liga Campionilor, duminică, ora 19.00).

Valentina Ardean-Elisei va rata CM de handbal feminin

Extrema stângă a campioanei Oltchim Rm. Vâlcea, Valentina Ardean-Elisei, a suferit o ruptură de ligamente încrucişate, cu afectarea ligamentului colateral şi a meniscului, şi va lipsi de pe teren şase luni, urmând să rateze Campionatul Mondial din China. „Este un mare ghinion. Este o pierdere enormă pentru echipă şi pentru naţională”, a spus antrenorul Radu Voina. Elisei s-a accidentat duminică seară, în meciul de Liga Campionilor, cu Zvezda. În vârstă de 27 de ani, Valentina Ardean-Elisei a fost declarată cea mai bună extremă stânga a turneului final la Campionatul European din 2008. Dacă va rata CM, atunci acesta va fi al doilea turneu final mondial la care extrema vâlceană nu va participa din cauza unei accidentări. La CM din 2007, din Franţa, Ardean-Elisei a lipsit din cauza unei recidive la o accidentare mai veche. Sportiva are în palmares medalia de argint la CM din 2005, dar şi titlul de cea mai bună extremă stânga din lume, tot în 2005.

Şapte meciuri amicale pentru handbaliştii tricolori înaintea preliminariilor CM

Naţionala de handbal masculin a României va juca patru partide amicale cu reprezentativa similară a Macedoniei, în luna decembrie, şi încă trei partide de verificare, la un turneu în Spania, în luna ianuarie, pentru a pregăti meciurile oficiale din preliminariile Campionatului Mondial din 2011, care va avea loc în Suedia. Următoarea reunire a lotului antrenat de Petru Ghervan şi Sorin Toacsen va avea loc pe 15 decembrie, la Drobeta Tr. Severin. După câteva zile de pregătiri, handbaliştii tricolori vor disputa două partide de verificare, cu Macedonia, pe 19 şi 20 decembrie. Naţionala României va întoarce vizita adversarilor la finalul anului, la Skopje, urmând a juca încă două meciuri amicale, pe 29 şi 30 decembrie. Între 8 şi 10 ianuarie, în Spania, România va întâlni Spania, Elveţia şi Brazilia, după care va pleca spre Finlanda, unde se vor desfăşura meciurile din Grupa a II-a preliminară din cadrul CM din 2011, între 14 şi 16 ianuarie. România va juca în ordine, cu Anglia, Finlanda şi Bosnia. Prima clasată se va califica în play-off-ul CM din 2011, care se va disputa în dublă manşă eliminatorie, pe 12-13 şi 19-20 iunie 2010.

Drăgulescu şi Chelaru, locul 10 la Cupa Elveţiei

Gimnaştii români Marian Drăgulescu şi Diana Chelaru s-au clasat pe locul 10 la “Swiss Cup”, competiţie care a avut loc, duminică, la Zurich. Drăgulescu a participat la “Swiss Cup” în tandem cu Diana Chelaru, la doar patru zile după ce câştigase cea de-a 26-a ediţie a Memorialului “Arthur Gander”, tot în Elveţia. Gimnaştii români s-au clasat pe locul 10, cu un total de 54.850 puncte, care nu le-a adus calificarea în semifinale.

Conform regulamentului, echipele formate dintr-un gimnast şi o gimnastă au evoluat până în faza finalei cu punctaje cumulate, după care au luat concursul de la zero. Primele două poziţii au revenit Germaniei.

Sorana Cârstea se menţine pe locul 43 în clasamentul WTA

Jucătoarea de tenis Sorana Cârstea se menţine pe locul 43, cu 1.417 puncte, în ierarhia WTA dată publicităţii ieri. În Top 100 WTA mai figurează patru sportive din România, Alexandra Dulgheru, locul 52 (1.248p, aceeaşi poziţie ca săptămâna trecută), Raluca-Ioana Olaru, locul 71 (910p, aceeaşi poziţie), Edina Gallovits, locul 86 (744p, a urcat o poziţie) şi Monica Niculescu, locul 891 (706p, în coborâre şapte poziţii).

Hănescu a urcat pe locul 36 în clasamentul ATP

Victor Hănescu a urcat o poziţie şi se află pe locul 36, cu 1.021 de puncte, în clasamentul ATP, dat publicităţii ieri. Victor Crivoi a coborât şapte poziţii în ierarhia ATP şi se află pe locul 113, cu 487p, iar Adrian Ungur a urcat patru poziţii şi ocupă locul 191, cu 269p. La dublu, cel mai bine clasat jucător român este Horia Tecău, pe locul 51 (1.367p), în urcare două poziţii, el fiind urmat de Andrei Pavel, pe locul 98 (735p), în urcare două poziţii.12