Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 20 Octombrie 2009 / 00:00 597 accesări

Constănţeanul Răzvan Şindelaru, locul 5 la CM de fitness

La sfîrşitul săptămînii trecute, în localitatea italiană Como, s-a desfăşurat Campionatul Mondial de fitness, body-fitness şi culturism, întrecere în cadrul căreia CS Farul Constanţa a fost reprezentat de Răzvan Şindelaru. Campion naţional anul acesta, elevul lui Cristian Mihăilescu s-a clasat pe poziţia a cincea la fitness.

Sportivii constănţeni au cucerit două medalii la Naţionalele de lupte libere

Duminică s-au încheiat la Lugoj Campionatele Naţionale de lupte libere, competiţie la care au participat şi doi sportivi legitimaţi la CS Farul Constanţa şi antrenaţi de profesorul Vasile Duşu. Ambii au izbutit să urce pe podium: Marius Enache a cucerit medalia de argint la categoria 60 kg, în timp ce Ion Pascu şi-a adjudecat bronzul la 84 kg.

Boxerul Ionuţ Băluţă a cîştigat Concursul Naţional de toamnă

La Craiova a avut loc săptămîna trecută Concursul Naţional de toamnă, criteriu de selecţie pentru lotul naţional de box tineret (sportivi cu vîrsta de 17-18 ani). Singurul pugilist constănţean prezent la această competiţie, Ionuţ Băluţă, a reuşit să cîştige toate meciurile susţinute la categoria 54 kg. În urma acestei performanţe, boxerul antrenat la CS Năvodari de Ferodin Ablalim are mari şanse de a fi cooptat în lotul naţional. „În continuare vor fi organizate concursuri similare şi pentru cadeţi, juniori şi seniori”, a anunţat Toma Matei, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa.

Alexandra Dulgheru, cea mai bună clasare a carierei

Alexandra Dulgheru a avansat un loc în clasamentul WTA, pînă pe 52, cu 1.248 de puncte, aceasta fiind cea mai bună clasare a carierei, în timp ce Sorana Cîrstea a rămas pe 39, cu cu 1.566p, conform clasamentului publicat ieri de site-ul forului internaţional. Raluca Olaru a urcat cinci locuri, fiind pe 71, cu 922p, în timp ce Monica Niculescu a pierdut şase poziţii şi este pe 84, cu 766p. Ultima româncă din Top 100 este Edina Gallovits, care a urcat trei locuri, fiind pe 89, cu 744p. În clasamentul de dublu, cel mai bine clasată rămîne Niculescu, aceasta urcînd o poziţie, pînă pe 30, cu 2.760p, în timp ce Cîrstea a pierdut două locuri şi este pe 45, cu 1.910p. Gallovits a pierdut şi ea trei locuri şi se află pe 81, cu 1.040p, iar Olaru a reintrat în Top 100, avansînd 11 locuri, pînă pe 97, cu 774p.

Monica Niculescu, în turul secund la Moscova

Perechea Monica Niculescu / Akgul Amanmuradova (România / Uzbekistan), cap de serie nr. 4, s-a calificat, ieri, în turul al doilea al turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii în valoare totală de un milioan de dolari. Niculescu şi Amanmuradova au trecut în runda inaugurală, cu 6-0, 6-1, de cuplul Raluca Ioana Olaru / Ksenia Palkina (România / Kîrgîstan).

Hănescu a coborît patru locuri în clasamentul ATP

Singurul tenisman român din Top 100 mondial, Victor Hănescu, a pierdut patru poziţii în ierarhia ATP şi ocupă locul 31, cu 1.196 de puncte, conform clasamentului publicat ieri de site-ul oficial al forului internaţional. Victor Crivoi a coborît şi el două poziţii în ierarhia ATP şi se află pe locul 111, cu 509p, iar Adrian Ungur a coborît trei poziţii şi ocupă locul 194, cu 269p. După finala de la Paris, de acum două săptămîni, Marius Copil a urcat 40 de locuri în clasamentul mondial, fiind în acest moment pe locul 502. În ierarhia de dublu, singurul român prezent în Top 100, Horia Tecău, a coborît şapte locuri, pînă pe 53. În clasamentul perechilor, Andrei Pavel, care s-a retras din activitate, şi Horia Tecău sînt pe locul 22, după ce au pierdut un loc, acesta fiind singurul cuplu românesc prezent în acest top.

Dosarul “Valiza” va fi judecat din 26 noiembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Dosarul “Valiza” în care finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, este inculpat pentru dare de mită, alături de alte cinci persoane, va fi judecat din 26 noiembrie la instanţa supremă, cauza fiind declinată de la Curtea de Apel Cluj avînd în vedere calitatea de europarlamentar a lui Becali. Curtea de Apel Cluj a admis, pe 6 octombrie, cererea avocaţilor inculpaţilor privind mutarea procesului şi a dispus declinarea competenţei către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Avocaţii celor şase inculpaţi din dosarul “Valiza” au cerut instanţei Curţii de Apel Cluj ca procesul să fie judecat la ICCJ dată fiind calitatea de europarlamentar a lui Gigi Becali. Procurorul DNA a susţinut, la rîndul său, că excepţia de necompetenţă a Curţii de Apel Cluj în judecarea dosarului este admisibilă şi că în acest dosar competenţa revine ICCJ. Gigi Becali a fost trimis în judecată în decembrie anul trecut, în dosarul “Valiza”, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Fost vicecampion olimpic, arestat în Italia pentru furt

Fostul pugilist român Daniel Dumitrescu, în vîrstă de 41 de ani, care a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, a fost arestat de către poliţiştii din Roma, fiind acuzat de furt agravat, informează Corriere della Sera. Potrivit cotidianului amintit, fostul boxer român se dădea drept poliţist şi, împreună cu un conaţional, îi jefuia pe turiştii străini care veneau la Vatican. Poliţiştii italieni, care au primit mai multe plîngeri legate de aceste jafuri, au pornit pe urmele suspecţilor şi i-au reţinut imediat, surprinzîndu-i în flagrant după ce furaseră portofelul unui turist german. Ziarul italian precizează că tehnica celor doi era bine stabilită: românul în vîrstă de 23 de ani le oprea pe victime pentru a le cere informaţii, apoi venea fostul boxer, le arăta o legitimaţie cu poza sa pe care era scris “police” şi le solicita să scoată portofelul, pe care îl lua. Românii se făceau apoi nevăzuţi. Daniel Dumitrescu a fost vicecampion olimpic la Seul, fiind învins în finala categoriei 57 kg de Giovanni Parisi (Italia).12