Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 14 Octombrie 2008 / 00:00 637 accesări

Universitatea Bacău, campioana mondială universitară la volei feminin

Componentele formaţiei feminine de volei Ştiinţa Bacău, adversara de miercuri a echipei CS Volei 2004 Tomis Constanţa, au devenit campioane mondiale universitare după ce au cîştigat, cu 3-0, toate cele cinci partide disputate la Budapesta. Jucătoarele antrenate de Florin Grapă au obţinut al doilea titlu mondial universitar consecutiv, în finală învingînd cu 3-0 (25-18, 25-15, 25-19) echipa NW Academy of Public Aministration (Rusia). Miercuri, de la ora 15.30, la Bacău, Ştiinţa va primi vizita formaţiei CSV 2004 Tomis Constanţa, într-un meci din cadrul etapei a treia a Diviziei A1 la volei feminin. Partida va fi transmisă în direct de TV Neptun.

Doi constănţeni în semifinalele CE U21 la rugby

Naţionala de rugby sub 21 de ani a României s-a calificat în penultimul act al Campionatului European care se desfăşoară în Germania, la Heidelberg, după ce a învins, în sferturi, cu 20-6 (12-6), Ucraina. Miercuri, în semifinale, România va întîlni Portugalia, care a trecut în sferturi de Belgia, cu 36-9. În cealaltă semifinală se vor afla faţă în faţă Germania şi Rusia. Din lotul tricolor fac parte şi doi sportivi constănţeni: fundaşul Ionuţ Florea, de la Rugby Club Judeţean Farul, titularul acestui post, precum şi talonerul Florin Enache, de la Cleopatra. Romania este campioana en titre la această categorie de vîrstă.

Sorana Cîrstea se menţine pe locul 39 în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea se menţine pe locul 39 în clasamentul WTA, cu 723 de puncte. Următoarea româncă din clasament este Monica Niculescu (495p), aflată pe locul 66, după o urcare de o poziţie. Edina Gallovits (358p) a trecut pe 94, în timp ce Raluca Olaru (249p) se menţine pe poziţia 133. La dublu, Niculescu (1.185p) ocupă locul 36, Cîrstea (729p) se află pe 65, iar Gallovits (432p) pe 103. Sportiva rusă Dinara Safina ocupă locul al doilea în clasamentul WTA, cu 3.782 de puncte, ea aflîndu-se pe această poziţie pentru prima oară în carieră, după ce a jucat în semifinalele turneului de la Moscova. Primul loc este ocupat de Jelena Jankovici (Serbia), cu 4.555 de puncte.

Victor Hănescu a coborît o poziţie în clasamentul ATP

Tenismanul Victor Hănescu a coborît o poziţie şi ocupă locul 73, cu 579 puncte, în clasamentul ATP, dat publicităţii luni. Victor Crivoi (313p) a urcat patru poziţii şi se află pe locul 141. Adrian Cruciat (262p) se află pe locul 167, iar Adrian Ungur (164p) a coborît două poziţii şi se află pe locul 243. În clasamentul ATP Race, Hănescu (104p) a coborît două poziţii şi se află pe locul 60. Crivoi a urcat opt poziţii şi ocupă locul 175, cu nouă puncte, iar Cruciat ocupă poziţia 235, cu trei puncte. La dublu, cel mai bine clasat român este în continuare Horia Tecău (locul 88, 726p), urmat de Florin Mergea (locul 118, 531p) şi Victor Hănescu (locul 148, 405p). Spaniolul Rafael Nadal se menţine în fruntea clasamentului ATP, cu un total de 7.000 de puncte, cu 170 de puncte mai mult decît elveţianul Roger Federer.

Dossey, în comă profundă de o lună

Portarul ghanez Ibrahim Dossey se află internat în comă profundă de o lună de zile la Spitalul Universitar Bucureşti, după ce pe 13 septembrie a fost implicat într-un accident grav de circulaţie, iar medicii susţin că şansele ca el să îşi revină vreodată sînt foarte mici. Fotbalistul în vîrstă de 36 de ani a fost rănit grav în dimineaţa zilei de 13 septembrie, atunci cînd maşina pe care o conducea, un Wolksvagen Polo, în apropierea localităţii Breaza, a derapat şi a intrat pe contrasens, lovind un autoturism Dacia Logan, care circula regulamentar. Ghanezul a fost transportat la scurt timp la Spitalul Universitar Bucureşti în comă profundă, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral grav, fiind operat de urgenţă de medici. De la teribilul accident a trecut o lună, însă, în tot acest timp, fostul goalkeeper al grupării Pandurii Tg. Jiu nu a reuşit să facă progrese, iar starea sa este la fel de gravă, fiind ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor. Dossey a ajuns în România în 2001, atunci cînd a semnat un contract cu FC Braşov, echipă la care a evoluat pînă în 2005, cu excepţia turului ediţiei 2003-2004, cînd a apărat poarta Rapidului. S-a transferat la Unirea Sânnicolau Mare, după care, din 2006, a ajuns la Pandurii Tg. Jiu. În această vară, contractul său cu formaţia gorjeană a expirat şi era foarte aproape de a semna cu FCM Tîrgovişte, cu care negocia chiar în zilele premergătoare accidentului. În cei opt ani petrecuţi în România, Dossey a evoluat de 92 de ori în Liga I, o dată în preliminariile Ligii Campionilor, de patru ori în Cupa UEFA şi a mai apărat în alte 37 de jocuri din eşalonul secund.

Pulhac a fost operat la genunchi

Fundaşul lui Dinamo, Cristian Pulhac, a fost operat, ieri, la genunchi, într-o clinică specializată din Belgia, a anunţat medicul dinamoviştilor, Liviu Bătineanu. Cel mai probabil, jucătorul va lipsi de pe gazon tot restul turului de campionat. Pulhac a fost diagnosticat cu entorsă la genunchiul stîng, după accidentarea suferită în partida cu Farul, şi a fost nevoit să se opereze.

Ana Maria Pavăl a ratat bronzul la Mondialul de lupte

La Campionatele Mondiale de lupte de la Tokyo, Ana Maria Pavăl a pierdut în faţa americancei Tatiana Padilla meciul pentru medalia de bronz la categoria 55 kg. Pavăl a trecut în primul tur de Thi Hanh Tran (Vietnam), iar în turul doi a învins-o pe Ainur Artikbaeva (Uzbekistan). În sferturile de finală, ea a fost învinsă de Tatiana Lazareva (Ucraina), apoi, în recalificări, românca a învins-o pe rusoaica Natalia Smirnova. Medalia de aur la această categorie i-a revenit japonezei Saori Yoshida, care a învins-o, în finală, pe Lazareva. Medaliile de bronz au fost cucerite de Padilla şi poloneza Anna Zwirydowska.

Canotoarele medaliate la Beijing şi-au lăsat amprentele în ciment

Şapte dintre cele nouă canotoare medaliate la Beijing, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Constanţa Burcică, Rodica Şerban, Ioana Papuc, Doina Ignat şi Elena Georgescu, şi-au lăsat, ieri, pe Aleea Succeselor din Parcul Herăstrău, amprentele în ciment. De la eveniment au lipsit Eniko Barabaş şi Simona Muşat, care îşi vor lăsa “urmele” în ciment zilele următoare. Inaugurarea Aleii Succeselor a avut loc în urmă cu zece zile, cînd primele cinci plăci onorifice au fost amprentate de judoka Alina Dumitru, gimnasta Sandra Izbaşa, scrimera Ana Maria Brînză, echipa feminină de gimnastică (Sandra Izbaşa, Andreea Acatrinei, Gabriela Drăgoi, Andreea Grigore, Steliana Nistor şi Anamaria Tămîrjan) şi scrimerul Mihai Covaliu. Aleea Succeselor, amenajată de Ursus, are ca obiectiv recunoaşterea succeselor româneşti contemporane din sport, muzică şi film. Aleea va rămîne deschisă tuturor românilor care cîştigă recunoaşterea internaţională, devenind un model de urmat şi o sursă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare.



12