Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 19 August 2008 / 00:00 639 accesări

Azi va fi prezentat raportul în cazul “valiza”

Prezentarea raportului referitor la legalitatea hotărîrilor pronunţate de organismele jurisdicţionale ale Federaţiei Fomâne de Fotbal (FRF) în cazul “valiza” va fi prezentat, marţi, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv, care va avea loc la ora 10.00, la Casa Fotbalului din Bucureşti, informează site-ul oficial al FRF. După încheierea şedinţei va avea loc o conferinţă de presă, susţinută de membrii comisiei abilitate de Comitetul Executiv să întocmească şi să prezinte acest raport. Echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată, pe 4 iunie, cu şapte puncte, iar formaţia U. Cluj cu şase puncte de către Comisia de Disciplină a FRF, după scandalul “valiza cu bani” din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007-2008. De asemenea, finanţatorul Gigi Becali a fost suspendat timp de doi ani şi i s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeaşi perioadă şi a primit o amendă de 200.000 de lei, iar preşedintele grupării ardelene, Anton Doboş, a primit aceeaşi sancţiune ca Gigi Becali. Jucătorii Gigel Coman (U. Cluj) şi Petre Marin (Steaua) au fost suspendaţi cîte şase luni şi amendaţi cu 180.000 de lei. Comisia de Apel a păstrat aceste sancţiuni, dar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a anulat toate deciziile luate de Comisia de Disciplină. Becali a primit o suspendare de şase luni, care nu îi interzice accesul pe stadion. După hotărîrea CAF, Gigi Becali l-a acuzat pe Mircea Sandu că a stat la baza “regiei” prin care Steaua a fost depunctată pentru a fi exclusă din Liga Campionilor şi că acesta “comandă” comisiile. Preşedintele FRF a cerut înfiinţarea unei comisii care să ancheteze eventuala sa implicare în deciziile în cazul valizei cu bani şi legalitatea hotărîrilor pronunţate de fiecare comisie în parte. Pe 7 mai, în ziua etapei a 34-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană. DNA a anunţat ulterior că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele U. Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sînt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

Abel Gomez a efectuat primul antrenament la Steaua

Mijlocaşul spaniol Abel Gomez Moreno, achiziţionat de FC Steaua de la Real Murcia, a efectuat, luni după-amiază, primul antrenament alături de noii săi colegi, informează site-ul grupării “roş-albastre”. În prealabil, Abel Moreno a efectuat de dimineaţă vizita medicală şi va fi prezentat, probabil, marţi. La antrenamentul de luni au participat doar o parte dintre jucătorii lui Marius Lăcătuş, mulţi dintre fotbalişti fiind convocaţi la echipele naţionale de seniori şi de tineret. Jucătorii Mihăiţă Pleşan şi Ifeanyi Emeghara, aflaţi în recuperare după accidentări, s-au pregătit separat de colegii lor, alături de preparatorul fizic Horea Codorean. În altă ordine de idei, FC Steaua a vîndut, luni, în prima zi de distribuire a biletelor pentru meciul retur cu Galatasaray Istanbul, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, aproximativ 4.300 de tichete. În perioada 18-20 august se vînd bilete doar abonaţilor, care beneficiază de rezervare.

Miodrag Jesici, demis de la CS Otopeni

Antrenorul sîrb Miodrag Jesici a fost demis, luni, din funcţie pe care o ocupa la CS Otopeni, a anunţat preşedintele secţiei de fotbal, Dragoş Cristean. “Miodrag Jesici nu mai este antrenorul echipei. Ne-a nemulţumit cam totul la el, modul în de lucru, locul din clasament, jocul echipei. Se comporta de parcă le ştia pe toate, dar în patru meciuri am luat 13 goluri. Dacă dădeam patru şi luam trei nu aveam nicio problemă. În locul său va rămîne ca interimar antrenorul secund, Gabriel Mărgărit. Odată cu Jeisici a fost demis şi secundul Matici, dar îi vom propune preparatorului fizic Darko Obradovici să rămînă, acum să vedem şi dacă acceptă”, a spus Cristean. Jesici a fost numit în funcţia de antrenor al grupării ilfovene pe 21 iunie. Jesici devine astfel cel de-al doilea antrenor demis în această ediţie de campionat, după Ştefan Stoica, de la Gloria Buzău.

Cîrstea a urcat două locuri în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a coborît un loc în clasamentul WTA, dat publicităţii, ieri, şi ocupă poziţia 76. Săptămîna precedentă Niculescu a coborît de pe locul 75 şi are 446 de puncte. Edina Gallovits se menţine pe locul 88, cu 400 p. Sorana Cârstea a urcat două locuri şi se află pe poziţia 57, cu 542 p. Ioana Raluca Olaru se menţine pe locul 123, cu 284 p. Lidera clasamentului mondial este Ana Ivanovici, care a preluat şefia de la compatrioata sa Jelena Jankovici. Primele trei poziţii în clasamentul WTA sînt ocupate de Ana Ivanovici (Serbia) - 3.612 p, Jelena Jankovici (Serbia) - 3.515 p şi Svetlana Kuzneţova (Rusia) - 3.455 p.

Hănescu a coborît un loc în clasamentul ATP

Tenismanul Victor Hănescu a coborît o poziţie şi se află pe locul 58, cu 703 puncte, în clasamentul ATP Entry, dat publicităţii luni. Următorul român din clasamentul ATP, Adrian Cruciat, se află pe poziţia 169, cu 252 p. Adrian Ungur ocupă locul 173, Victor Crivoi locul 204, iar Andrei Pavel a coborît şase locuri şi se află pe poziţia 243. În clasamentul ATP Race, Hănescu a urcat un loc şi se află pe poziţia 59, cu 90 p. Crivoi a coborît trei poziţii, pînă pe locul 192, cu patru puncte, iar Pavel ocupă locul 235, cu un punct. La dublu, cel mai bine clasat român este Horia Tecău (locul 91, 688 p), urmat de Florin Mergea (locul 106, 597 p) şi Victor Hănescu (locul 125, 480 p). Spaniolul Rafael Nadal, cîştigătorul turneului olimpic de la Beijing, este noul nr. 1 mondial, în detrimentul lui Roger Federer. Elveţianul a cedat locul întîi după 237 de săptămîni consecutive. Nadal are un avans de 770 de puncte în faţa lui Federer. Chilianul Fernando Gonzalez, finalist la Beijing, a urcat patru locuri şi figurează pe poziţia a 11-a.12