Un bărbat, înecat la Sulina! „Medicul a întârziat şi nu ştia ce să facă“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un bărbat, înecat la Sulina! „Medicul a întârziat şi nu ştia ce să facă“

Eveniment 28 August 2016 / 23:13 7120 accesări

Bianca Rozalia Vasile, o turistă sosită în judeâul Tulcea, la Sulina, pentru un concediu de cinci zile, spune că a avut parte duminică de şocul vieţii. Aceasta susţine că un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a murit înecat în apă, în dreptul plajei din Sulina. Bucureşteanca declară că un turist a văzut mai întâi un trup plutind în dreptul unei geamanduri. Apoi, mai mulţi oameni aflaţi pe plajă printre care se numără şi ea au sunat la 112 şi au anunţat ce s-a întâmplat. Între timp anumiţi martori au reuşit să-l aducă pe bietul om la ţărm. Conform femeii care ne-a contactat, ambulanţa a ajuns pe plajă în aproximativ 25 de minute. Însă acuzele devin din ce în ce mai grave din acest punct. “Din ambulanţă s-a coborât o femeie care ne întreba pe noi, cei care ne aflam pe plajă, dacă ştim să intubăm. Deja, de 25 de minute, mai multe persoane îi acordau victimei primul ajutor. Încercau să resusciteze bărbatul. O femeia a spus că poate s-o ajute pe doamna de la ambulanţă şi s-a urcat în autospecială. Aceasta ştia să intubeze. Însă medicul spunea că nu ştie ce să facă, pentru că pacientul era plin de nisip. Era nedumerită! În cele din urmă, bărbatul a fost luat pe targă şi dus la spital, dar am aflat că a murit la scurt timp” a declarat Bianca Rozalia Vasile.

Alţi martori spun că ambulanţa era neechipată. Aceştia mai declară că plaja de la Sulina a devenit un loc extrem de periculos şi asta pentru că nu sunt salvamari în zonă. Se pare că în Sulina nu există nici măcar un centru de prim-ajutor. Cei care intră în apă îşi riscă viaţa!

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanță Tulcea spun că apelul a fost preluat imediat și că a fost anunțată Unitatea de Primiri Urgențe de la Sulina.

La faţa locului a fost trimis şi elicopterul SMURD care, însă, a fost întors din drum, pentru că medicii confirmaseră deja decesul.

Taguri articol


12