Un CAR a lăsat fără bani peste 500 de pensionari! S-a deschis dosar penal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un CAR a lăsat fără bani peste 500 de pensionari! S-a deschis dosar penal

Eveniment 19 Februarie 2019 / 17:24 970 accesări

Poliţiştii gălăţeni au deschis un dosar penal în cazul Casei de Ajutor Reciproc din Târgu Bujor, după ce o femeie a reclamat că nu a primit ajutorul de înmormântare cuvenit, conform contractului semnat cu asociaţia potrivit mediafax. Oamenii legii au aflat că în aceeaşi situaţie sunt şi alţi pensionari.

Scandalul de la Casa de Ajutor Reciproc din Târgu Bujor a pornit după ce mai multe persoane au reclamat faptul că asociaţia refuză să-şi onoreze obligaţiile faţă de deponenţi. Oamenii au spus că problemele au apărut încă de anul trecut, după decesul preşedintelui asociaţiei care numără cel puţin 500 de membri din oraşul Târgu Bujor şi din comunele învecinate. În acest moment, conturile Casei de Ajutor Reciproc sunt goale şi numeroase plăţi către membrii cotizanţi nu au fost făcute. „Exista poliţie, trebuie făcută o anchetă. Mulţi oameni necăjiţi au dat bani pentru a avea urmaşii lor cu ce să îi îngroape. Acum, după mai bine de 20 de ani de cotizaţie nu sunt bani? E grav”, a scris un gălăţean pe Facebook.

Poliţiştii gălăţeni au început o anchetă după ce au primit o sesizare de la femeie care încearcă să-şi recupereze banii de peste jumătate de an. Anchetatorii au decis să deschidă un dosar penal pentru înşelăciune. „A fost o sesizare la începutul lunii februarie, o femeie de de 68 de ani din localitate a sesizat faptul că după ce soţul a murit, anul trecut, ea nu a primit ajutorul de înmormântare, deşi a solicitat de mai multe ori acest lucru. Este singura sesizare, dar se pare că mai sunt aproximativ 35 de cereri neonorate. Plângerea este făcută pe numele unei angajate a Casei de Ajutor Reciproc, iar cercetarea este in rem. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru înşelăciune”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin. În paralel cu ancheta Poliţiei şi a Procuraturii, va fi convocată Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc care va stabili ce bunuri are asociaţia şi ce măsuri pot fi luate pentru ieşirea din impas.

Taguri articol


12