Un jucător de la Dinamo Zagreb a fost suspendat pentru dopaj!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Un jucător de la Dinamo Zagreb a fost suspendat pentru dopaj!

Sport 22 Noiembrie 2015 / 14:07 590 accesări

Mijlocaşul Arijan Ademi, coleg la Dinamo Zagreb cu Alexandru Măţel, a fost suspendat de UEFA timp de patru ani pentru dopaj. „Nu sunt vinovat şi nu am făcut nimic greşit. Nu ştiu ce să spun despre această suspendare. Mă simt îngrozitor acum”, a declarat Arijan Ademi, care a fost depistat pozitiv la un control efectuat după o partidă cu Arsenal Londra, din Liga Campionilor. Fotbalistul macedonean (24 de ani) a fost integralist în meciul din 16 septembrie 2015, arbitrat de Ovidiu Haţegan și câștigat cu 2-1 în fața londonezilor, iar la final s-a numărat printre jucătorii selectați să dea probe pentru testul doping. Înainte să vină rezultatele, mijlocașul lui Dinamo a jucat și contra lui Bayern Munchen, în meciul câștigat de germani cu 5-0.

Antrenorul Zoran Mamici a declarat că Dinamo Zagreb va face apel. „Ademi şi experţii au demonstrat că suplimentul său era contaminat cu o substanţă interzisă şi că el nu a ştiut ce fel de supliment lua. De aceea nu înţeleg decizia de suspendare. O suspendare de patru ani este o prostie. Cum ar sancţiona UEFA cluburi mari, ca Arsenal, Bayern sau Manchester? Ne vom lupta pentru Arijan Ademi, pentru că este un jucător tânăr şi un vicecăpitan extraordinar. Vrem să îl protejăm, să protejăm clubul şi fotbalul croat în general”, a spus Mamici.

DIRECTORUL EXECUTIV AL CLUBULUI DINAMO ZAGREB A FOST ARESTAT

Această decizie a fost a doua lovitură serioasă primită săptămâna aceasta de clubul croat, pentru că directorul executiv al lui Dinamo Zagreb, Zdravko Mamici, a fost arestat miercuri, fiind bănuit de deturnare de fonduri în ceea ce priveşte transferurile la gruparea croată. Potrivit cotidianului „The Guardian“, Mamici a fost arestat alături de alte patru persoane. Zdravko Mamic şi fratele său Zoran au fost audiaţi şi în luna iulie, pentru acuzaţii de evaziune fiscală.12