Un nou masacru! Zeci de cadavre, întinse pe străzi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un nou masacru! Zeci de cadavre, întinse pe străzi

Externe 06 Iunie 2017 / 14:15 570 accesări

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al Hussein, a acuzat marţi gruparea teroristă Statul Islamic că a ucis 163 de persoane pentru a le împiedica să fugă din vestul oraşului Mosul (nordul Irakului), pe ale cărui străzi erau luni abandonate zeci de cadavre, informează EFE, potrivit Agerpres. 'Ieri (luni - n.r.), angajaţii mei m-au informat că pe străzile din cartierul al-Shira, din vestul Mosul, se mai găseau cadavre de bărbaţi, femei şi copii irakieni asasinaţi, după ce 163 de persoane au fost asasinate de Daesh (acronimul arab al SI - n.r.) pentru a le împiedica să fugă', a declarat Zeid Ra’ad al Hussein.

Personalul Biroului ONU pentru Drepturile Omului l-a informat totodată pe Zeid Ra'ad al Hussein că, după atacul jihadiştilor, comis în ziua de 1 iunie, mulţi oameni sunt daţi dispăruţi.

'Terorismul trebuie eradicat, însă într-un mod inteligent, respectându-se totodată drepturile omului pentru toţi. Amintiţi-vă că pentru fiecare cetăţean umilit, maltratat sau torturat, nu doar un singur om se simte înjosit de autorităţi, ci întreaga sa familie', a declarat Zeid Ra'ad al Hussein la începerea celei de-a 35-a sesiuni a Consiliului ONU al Drepturilor Omului, care se desfăşoară la Geneva.12