Un nou rector la Academia de Poliţie. Fostul rector hărțuise sexual o studentă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un nou rector la Academia de Poliţie. Fostul rector hărțuise sexual o studentă

Eveniment 20 Aprilie 2018 / 20:00 3197 accesări
Carmen Dan: Adrian Iacob ocupa această funcţie din luna ianuarie, când a fost împuternicit

Carmen Dan: Adrian Iacob ocupa această funcţie din luna ianuarie, când a fost împuternicit

Comisarul şef de poliţie Adrian Iacob a fost numit în funcţia de rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, începând de vineri, prin ordin al ministrului Carmen Dan. Adrian Iacob ocupa această funcţie din luna ianuarie, când a fost împuternicit pentru şase luni, în urma demisiei lui Daniel Torje, acuzat de hărţuire sexuală de către o studentă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin ordin al ministrului Carmen Dan, comisarul şef de poliţie profesor universitar doctor Iacob Adrian a fost numit în funcţia de rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, începând cu data de 20 aprilie.

Ofiţerul ocupă funcţia de rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" după ce a fost ales, prin vot, de către cadrele didactice ale universităţii şi, ulterior, confirmat de către Ministrul Educaţiei Naţionale, conform legii, precizează MAI.

În luna ianuarie, comisarul şef de poliţie Adrian Iacob a fost împuternicit în funcţia de rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, pentru o perioadă de şase luni. În vârstă de 41 de ani, Iacob este absolvent al Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie şi şi-a început cariera în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în anul 1998, ca ofiţer de poliţie judiciară. El a ocupat mai multe funcţii, printre care decan al Facultăţii de Poliţie, şef al Catedrei de Ordine Publică şi director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat.

MAI anunţa în ianuarie, la momentul împuternicirii lui Iacob, că mandatul noului rector este organizarea ”în cele mai bune condiţii a examenelor de absolvire şi a celor de admitere în Academia de Poliţie şi menţinerea unui climat organizaţional riguros, specific unei instituţii de învăţământ superior care pregăteşte ofiţerii de carieră ai Ministerului Afacerilor Interne”.

Fostul rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” Daniel Costel Torje a anunţat în 12 decembrie 2017 că demisionează, după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de către o studentă la Drept în anul III. Daniel Costel Torje ocupa funcţia de rector al Academiei de Poliţie din martie 2016.12