Un singur copil diagnosticat cu SHU mai este internat la Spitalul „Marie Curie”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un singur copil diagnosticat cu SHU mai este internat la Spitalul „Marie Curie”

28 Martie 2016 / 14:52 434 accesări

Un singur copil diagnosticat cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) - cel adus din Brașov - mai este internat, în prezent, la Spitalul ''Marie Curie'', informează Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, luni dimineață, un alt bebeluș, cel din Fetești, a fost externat.

"Astăzi, 28 martie, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Marie Curie', mai este internat un singur copil cu sindrom hemolitic-uremic (SHU), conform informațiilor transmise de către medicii unității sanitare la Ministerul Sănătății. Este vorba despre copilul din Brașov, care se află internat în Secția de Nefrologie, supus dializei peritoneale și care prezintă o stare de sănătate mult ameliorată din punct de vedere neurologic. În această dimineață, a fost externat copilul din Fetești care a avut în ultima perioadă o evoluție favorabilă a stării de sănătate", precizează MS.

Medicii specialiști subliniază că atât alimentația corelată cu vârsta, cât și respectarea strictă a normelor de igienă reprezintă elemente esențiale pentru dezvoltarea corespunzătoare a copiilor, în special a nou-născuților.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător.

Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.12