Un Suhoi rusesc a fost interceptat de poliția NATO de la Mihail Kogălniceanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rușii dau târcoale:

Un Suhoi rusesc a fost interceptat de poliția NATO de la Mihail Kogălniceanu

Eveniment 27 Iulie 2018 / 16:06 1537 accesări

Un bombardier rus a fost interceptat de avioane de vânătoare britanice, ridicate joi de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre, au anunțat Forţele Aeriene Regale britanice.

"Avioane de vânătoare Typhoon staţionate în România au fost trimise ca reacţie la prezenţa unui avion rus Suhoi Su-24 FENCER în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre", se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene Regale britanice.

Avionul militar rus nu a pătruns în spaţiul aerian NATO. Aeronavele Typhoon au efectuat o misiune de patrulare cu scopul descurajării, fără a fi implicate în vreun incident cu avion rus. Avioanele de vânătoare britanice au decolat de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi au revenit în siguranţă după încheierea misiunii, precizează Forţele Aeriene Regale britanice.

”Nu este un lucru nou ce s-a întâmplat. Astfel de lucruri apar frecvent, tocmai de aceea există poliție aeriană care se face de pe Mihai Kogălniceanu. Acolo sunt colegii noștri britanici care operează cu cele patru Typhoon-uri. Alături de ele sunt și forțele române care execută misiunile de poliție aeriană. Este, dacă vreți, o formă de manifestare a Federației Ruse cu care noi ne-am obișnuit, în ultimă instanță sunt provocări la care NATO răspunde așa cum se întâmplă de fiecare dată cu aceste misiuni de poliție aeriană. Nu discutăm doar despre spațiul românesc, discutăm de spațiul NATO și pentru asta suntem pregătiți să apărăm acest spațiu”, a declarat, vineri, Mihai Fifor.12