Un tenor constănţean, „comandor”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un tenor constănţean, „comandor”

Cultură 25 Ianuarie 2013 / 00:00 1787 accesări

Tenorul constănţean Vasile Moldoveanu va fi decorat de preşedintele României cu Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de Comandor. Distincţia îi este oferită „în semn de înaltă apreciere pentru talentul şi dăruirea de excepţie prin care s-a impus, timp de mai multe decenii, pe marile scene ale lumii, afirmând valoarea şcolii româneşti de canto şi imaginea ţării noastre pe plan internaţional”.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Culturii, Daniel-Constantin Barbu, iar decretul a fost semnat miercuri. Potrivit unor surse, tenorul în vârstă de 77 ani, stabilit în Principatul Monaco, se va întoarce în ţară pentru a primi înalta distincţie.

Vasile Moldoveanu a plecat din România în anul 1972. În acelaşi an, el a apărut pentru prima dată la Opera de Stat din Stuttgart în rolul Edgardo din „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, în 1976 la Opera de Stat din Munchen şi la Opera de Stat din Viena. În 1977 a avut contracte la operele din Berlin şi Chicago, iar în 1978, la opera de stat din Hamburg. La Metropolitan Opera din New York, Vasile Moldoveanu a debutat în 1979, cu rolul Pinkerton din „Madama Butterfly”, de Giacomo Puccini.

Taguri articol


12