Ungaria plasează sistematic imigranții în detenție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ungaria plasează sistematic imigranții în detenție

Externe 29 Martie 2017 / 13:36 417 accesări

Legea ungară privind plasarea sistematică în detenție a imigranților a intrat marți în vigoare, în pofida criticilor emise de organizațiile de apărare a drepturilor omului, Uniunea Europeană făcând apel, la rândul său, la respectarea "principiilor" umanitare, relatează „Le Figaro“. Potrivit noii legislații, toți solicitanții de azil prezenți în Ungaria sau care ajung în țară trebuie să fie regrupați în două tabere închise, instalate la frontiera sârbă, la Röszke și la Tompa, a comunicat Ministerul ungar de Interne. "Începând de astăzi, zonele de tranzit extinse funcționează 24 de ore din 24 pentru solicitanții de azil", a anunțat György Bakondi, consilier al premierului Viktor Orban pe probleme de securitate internă.

Potrivit ministerului, prin această măsură se urmărește "împiedicarea imigranților al căror statut nu este definit în mod clar să se deplaseze liber pe teritoriul național și în cadrul Uniunii Europene și deci să reducă riscurile de securitate legate de fenomenul migrației".

Taberele au fost deja echipate cu 324 de containere locuibile. Imigranții vor trebui să locuiască acolo în așteptarea unei decizii definitive privind cererea lor de azil și nu le va fi posibil să părăsească locația decât în caz de aviz pozitiv sau dacă se întorc în Serbia, potrivit acestei surse. Legea, adoptată pe data de 7 martie, a fost denunțată de mai multe organizații non-guvernamentale și de Înaltul Comsisariat al ONU pentru Refugiați, care a subliniat că prin aceasta "se încalcă obligațiile pe care le are Ungaria vizavi de legile internaționale și europene" privind azilul. În vizită la Budapesta, comisarul european pentru Migrație, Dimitris Avramopoulos, a făcut apel la respectarea "principiilor" UE, fără a evoca în mod explicit noua măsură.

Taguri articol


12