Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată

Eveniment 17 Mai 2024 / 20:25 585 accesări

Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând din 19 mai, desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional urmând să aibă loc la ora 11:00, a anunţat vineri Societatea Naţională Nuclearelectrica.

Potrivit sursei citate, în perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă; programul de mentenanţă corectivă, deficienţă sau alt tip; programul de inspecţii; programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări de proiect.

Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Unitatea 1 a centralei nucleare (CNE) Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, a fost pusă în funcţiune în 1996 şi a livrat, până în prezent, 133 milioane MWh, reprezentând 9% din consumul naţional, pe o perioadă de 26 de ani. De asemenea, Unitatea 1 a împiedicat eliberarea în atmosferă a 130 de milioane de tone de CO2.
Ştiri recomandate

12