Un sirian se dădea belgian, ca să treacă fraudulos granița spre vestul Europei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un sirian se dădea belgian, ca să treacă fraudulos granița spre vestul Europei

Eveniment 12 Noiembrie 2018 / 12:04 596 accesări

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă au depistat, pe raza localității Negru Vodă, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele Belgiei.

Deoarece documentul prezenta suspiciuni de a fi fals, iar persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, aceasta a fost dusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cel în cauză este un cetățean sirian, în vârstă de 30 de ani. Acesta a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţeanul sirian fiind predat autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.12