Unul dintre misterele dezvoltării diverselor tipuri de cancer, explicat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unul dintre misterele dezvoltării diverselor tipuri de cancer, explicat

Sănătate 12 August 2016 / 15:23 592 accesări

Oameni de știință de la Wistar Institute Cancer Center din Philadelphia, Statele Unite, susțin că au identificat o cale crucială ce ar putea explica felul în care tumorile reușesc să se adapteze la lipsa de oxigen și chiar să dezvolte un comportament și mai agresiv în astfel de condiții neprielnice de viață, potrivit Medical Daily. Totuși, experții recunosc faptul că se află încă departe pe drumul către elucidarea misterului ce stă la baza dezvoltării cancerelor și descoperirea secretului opririi acestora din evoluție.

În urmă cu circa patru ani, oamenii de știință au aflat că nivelurile scăzute de oxigen din celule — o stare numită hipoxie - pot conduce la un fenomen invers decât era de așteptat, adică la dezvoltarea și mai greu de controlat a unor tipuri de cancer.

Potrivit oamenilor de știință, identificarea acestei ''căi critice'' ar putea duce la găsirea unui remediu valoros în tratarea cancerelor. ''Până acum, (unele) medicamente au produs răspunsuri clinice limitate, dar noi credem că, pe măsură ce investigațiile avansează, vom putea da o nouă întrebuințare acestor medicamente spre a deveni o abordare viabilă pentru a slăbi abilitatea unei tumori de a se adapta hipoxiei'', este de părere doctor Young Chan Chae, membru asociat în echipa lui Altieri și prim-autor al studiului.12