Va mai exista pensia de stat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Adrian Codirlaşu, analist economic

Va mai exista pensia de stat?

Social 24 Iulie 2020 / 09:48 1847 accesări

În luna ianuarie, Ziarul Financiar a semnalat că, pentru prima dată în 20 de ani, în România, numărul salariaţilor depăşea cu 40.000 numărul pensionarilor. În aprilie, criza a inversat trend-ul pozitiv. Avem cu 36.000 mai mulţi pensionari decât persoane active pe piaţa muncii.

Pe lângă numărul mare de şomeri din ultimele luni, Adrian Codirlaşu, analist economic spune că această situaţie s-a creat şi din cauza celor care au preferat ca, în loc să intre în şomaj, să se pensioneze, deoarece aveau acest drept.

Mai mult decât atât, conform unui studiu realizat de echipa lui Adrian Codirlaşu, diferenţa va fi din ce în ce mai mare, iar generaţiile tinere vor avea de suferit. Singura soluţie pentru a avea fonduri suficiente la pensie ar fi să economiseşti.

„De la generaţia X în jos, adică pentru generaţiile Y, Z, pensia publică nu va însemna mare lucru, dacă va mai exista. La vârsta pensionării trebuie să putem să ne asigurăm independenţa financiară fără a fi nevoiţi să apelăm la stat sau la familie”, a declarat Adrian Codîrlaşu, preşedinte CFA România.

Taguri articol


12