Valuri de amenzi la mare. Poliția Locală a dat peste 1.500 de sancțiuni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parcagii, călătorii făr` de bilet și vânzătorii de porumb și-au găsit nașul

Valuri de amenzi la mare. Poliția Locală a dat peste 1.500 de sancțiuni

Administrație 17 Iulie 2018 / 16:20 1311 accesări

A înnebunit Constanța! Nu știm dacă din cauza căldurii excesive sau din cauza faptului că s-a înmulțit polulația prin prisma turismului, ori este la mijloc alt motiv, dar pare că, în această perioadă, lumea a luat-o razna și se întrece în nereguli la drumul mare. Partea bună e că polițiștii locali au ras totul în jur și au împărțit în stânga și în dreapta. Nu mai puțin 1.578 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 332.600 lei au fost aplicate de polițiștii locali constănțeni. Contravențiile au fost constatate în umra controalelor din intervalul 9-15 iulie, ce au avut ca scop verificarea respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protecția mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu-și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, activitățile de comerț ilicit desfășurate pe plajă, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului în care se intervine în domeniul public, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață de către operatorii economici.

SUTE DE PARCAGII COPITAȚI ȘI CĂLĂTORI FRAUDULOȘI

În ceea ce privește circulația pe drumurile publice, în perioada menționată au fost înregistrate 482 de abateri legate în special de opriri, respectiv staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din oraș. Vizate au fost și persoanele care circulă cu mijlocul de transport public în comun și care nu dețin titlu de călătorie valabil. În acest domeniu au fost sancționați contravențional 646 de călători prinși fără bilet sau abonament.

BANII DE PE PORUMB FIERT S-AU DUS PE AMENZI

Nici abaterile din domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale nu au trecut neobservate. Printre neregulile depistate se numără: executarea de construcții fără a deține actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, acte de comerț ilicit pe plajă, dar și în zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanța și protejarea mediului înconjurător. În ceea ce privește desfășurarea comerțului ilicit au fost sancționați 70 de vânzători ambulanți și nu numai. „Pe această cale, aducem în atenția opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale care intră în sfera de compețentă a poliției locale, poate atrage răspunderea contravenționala a persoanei fizice sau juridice. Numai împreună putem asigura un climat de siguranță și disciplină în municipiul Constanța!”, îndeamnă reprezentanții Poliției Locale Constanța.12