Variante pentru reluarea întrecerilor fotbalistice în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / CASA Liga 1

Variante pentru reluarea întrecerilor fotbalistice în România

Sport 11 Aprilie 2020 / 11:02 784 accesări

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesonistă de Fotbal (LPF) analizează trei posibilităţi pentru reluarea partidelor de fotbal.

„Plecăm de la principiul că fotbalul trebuie să-şi desemneze câştigătorul pe teren. În momentul de faţă lucrăm pe trei scenarii de reluare graduală a competiţiei, pe 27 mai, 13 iunie şi 13 iulie. Toate cele 53 de competiţii organizate astăzi în România, 52 de FRF şi una de LPF, toate acestea se vor amâna cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Avem un dialog deschis şi cu Ministerul de Interne şi cu Ministerul Sportului să vedem dacă la începutul lunii mai se pot ridica anumite restricţii, astfel încât să putem să începem competiţia chiar pe 27 mai”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, la ProX.

„Cele mai puternice campionate din Europa preconizează pierderi între douăzeci şi douăzeci şi cinci la sută dacă competiţia nu se va relua. Acelaşi impact financiar mă aştept să-l înregistrăm şi la nivelul ligii întâi, dacă nu se va relua în iunie, cel mai târziu. Îmi este teamă că dacă nu vom relua competiţia cel mai târziu în luna mai nu vom mai găsi în România 14-16 cluburi profesioniste, atât în liga întâi, cât şi în liga a doua, la un loc. Altfel spus, impactul economic al acestei crize poate fi dincolo de cel mai crunt coşmar”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Competiţiile fotbalistice din România au fost suspendate la 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.12