Vasile Avram: Experienţă, nu experiment!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campania de alegere a preşedintelui FRF

Vasile Avram: Experienţă, nu experiment!

Sport 12 Februarie 2014 / 00:00 692 accesări

Ieri, la sediul DJST Constanţa, Vasile Avram şi-a prezentat programul cu care doreşte să câştige alegerile pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Au participat reprezentanţi ai cluburilor constănţene cu drept de vot la alegeri (Viitorul, FC Farul, Callatis Mangalia şi SNC - fotbal feminin; Săgeata Năvodari a lipsit), dar şi reprezentanţi ai AJF Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa şi ai echipei Rapid Feteşti. Avram le-a înmânat celor prezenţi un contract semnat de el, prin intermediul căruia se angajează ca, dacă nu îşi îndeplineşte promisiunile, orice club să îi poată solicita demisia!

Fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Avram cunoaşte foarte bine modul în care funcţionează FRF atât la nivel organizatoric, cât şi financiar. De altfel, în programul său promite multe facilităţi financiare pentru structurile de copii şi juniori, futsal sau fotbal feminin (reducerea sau eliminarea taxelor de vize, de exemplu), dar şi plata de către FRF a baremurilor de arbitraj şi observare pentru echipele din Liga a III-a, începând cu sezonul viitor! Alte puncte importante din strategia sa de redresare a fotbalului românesc: întocmirea, în premieră, a unui raport de ţară pentru fotbal, urmat de rapoarte anuale de progres, care să evalueze punctele tari şi punctele slabe ale acestei radiografii; înfiinţarea Academiei Naţionale pentru Fotbal, cu patru departamente: pentru jucători tineri, pentru antrenori tineri, pentru administratori ai fotbalului, pentru arbitri de perspectivă; reorganizarea FRF şi regândirea Comitetului Executiv al FRF; un nou concept de redistribuire a veniturilor FRF; revizuirea statutelor şi a regulamentelor, punerea lor de acord cu cele ale UEFA şi cu legislaţia românească sau europeană.

La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate în 5 martie, şi-au anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş, fostul internaţional Gheorghe Popescu şi Octavian Popescu, fost jucător al echipelor Dinamo şi Rapid. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină pe Gică Popescu la alegeri.12