VERIFICĂRI ale specialiștilor Ministerului Sănătății! Ce se întâmplă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

VERIFICĂRI ale specialiștilor Ministerului Sănătății! Ce se întâmplă?

Sănătate 22 Octombrie 2018 / 16:20 659 accesări

Specialiști ai Corupului de Control al Ministerului Sănătății efectuează în aceste zile mai multe verificări în urma unor suspiciuni. În primul rând, o echipă de control formată din reprezentanți ai Corpului de Control din Ministerul Sănătății și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență verifică modul în care s-a intervenit în cazul Ilie Balaci.

“Ilie Balaci este eroul nostru naţional şi familia a ridicat suspiciuni legate de modul în care au intervenit echipajele ambulanţei. În aceste condiţii, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătăţii, împreună cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă se deplasează la Craiova pentru a verifica dacă au fost respectate protocoalele și procedurile în acest caz”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

ALT CAZ! Pe de altă parte, o altă echipă verifică, la solicitarea Ministerului Sănătății, modul în care s-au respectat procedurile și protocoalele medicale în cazul copilului de 1 an și 10 luni care a decedat la un spital privat din București, după ce a fost operat de hernie inghinală.

În funcție de rezultatul verificărilor, daca va fi necesar, Ministerul Sănătății va sesiza Colegiul Medicilor din România.12