Veşti EXCELENTE! Am putea avea 9 zile LIBERE, de Paşte şi 1 Mai

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru MILIOANE de români Veşti EXCELENTE! Am putea avea 9 zile LIBERE, de Paşte şi 1 Mai
Social 17 Martie 2019 / 08:26 2094 accesări 3 comentarii

Mai e puțin timp până la vacanța de Paște. Bugetarii se vor bucura de câteva zile libere alături de cei dragi. Românii vor avea o nouă minivacanță la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai. În luna aprilie, românii ar putea să se bucure de 6 zile libere, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. În acest an Paștele Ortodox va fi sărbătorit pe 28 aprilie. Astfel, este posibil ca până pe 2 mai salariații să fie liberi. Salariații cu program obișnuit de lucru (luni-vineri) din România, fie ei angajați în mediul privat sau lucrători la stat, se vor bucura, între 26 și 29 aprilie, de o minivacanță de patru zile cu ocazia Paștelui. Astfel, pe lângă prima și a doua zi de Paște, salariații vor beneficia de timp liber și în Vinerea Mare, zi care, începând de anul trecut, a devenit zi liberă. Totuși, nu toți salariații se vor putea bucura de aceste libere, motiv pentru care ei trebuie recompensați de angajatori.

Astfel, zile libere vor fi: vineri - 26 aprilie (Vinerea Mare), sâmbătă - 27 aprilie, duminică - 28 aprilie - Paștele Ortodox, luni - 29 aprilie (a doua zi de Paște).

Marți, angajații ar urma să revină la muncă, însă miercuri - 1 Mai, va fi din nou zi liberă. Astfel, Guvernul ar putea să lege zilele libere legale acordate cu prilejul sărbătorilor pascale și ziua de 1 Mai. Paștele va fi sărbătorit pe 28 aprilie, într-o zi de duminică, iar cea de-a doua zi este liberă. Românii ar trebui, însă, să meargă la muncă doar pe 30 aprilie, pentru ca pe 1 mai este din nou liber. Aceștia ar trebui să lucreze două zile, iar apoi vor avea două zile libere, întrucât urmează weekend.

În cazul în care guvernanții vor decreta ziua de 30 aprilie liberă, dar și 2 și 3 mai, atunci vacanța s-ar putea prelungi cu nouă zile.

LISTA COMPLETĂ A ZILELOR RĂMASE LIBERE ÎN 2019:

26 aprilie (vineri) Vinerea Mare

28 aprilie (duminică) Paște ortodox

29 aprilie (luni) Paște ortodox

1 mai (miercuri) Ziua Muncii

1 iunie (sâmbătă) Ziua Copilului

16 iunie (duminică) Rusalii

17 iunie (luni) A doua zi de Rusalii

15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sâmbătă) Sfântul Andrei

1 decembrie (duminică) Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri) Crăciun

26 decembrie (joi) Crăciun

Loading...

3 comentarii

ady 08:20:28 / 17 Martie 2019
samba si trabajo no

Cam multe zlile libere alaturi de cei dragi parca zici ca sint pleca-ti cu anii la munca adevarata de 10 h pe zi prin vest,unde pui ca mai sint platite si inca cum la o economie sustinuta din privat si benchetuita de unii din bugetari. Sa vedem cit mai tine cureaua !Statul umple buzunarele degeaba la vreo citeva sute de mii de acoliti care la rindul lor ii varsa in turism (unii tot acoliti) si cercul se inchide apoi ne laudam dupa 1 Mai cu incasari de zeci de milioane dar turismul tot nu merge,normal ,statul plateste indirect milioanele astea venite din privat care apoi se evapora nu se investesc.

andrei ct 07:54:51 / 18 Martie 2019
stiri pentru bugetari

toti stiu ca numai pt bugetari sunt stirile acestea,eu propun totusi sa nu ii mai chinuie si sa ii lase acasa pana la pensie ,ca le incurca programul de vacanta

Turcu 11:32:49 / 18 Martie 2019
Matematica, bat-o vina ...

De fapt ar fi 10 zile libere, dar cu tot cu whekenduri care oricum sunt libere .... asa ca carcotasilor, de fapt ar fi 3 zile libere in plus fata de cele 3 zile de sarbatoare si inca 4 zile de whekend .... si carcotasilor, acele 3 zile libere se vor recupera mai mult ca sigur ....

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2263 secunde