Vezi stadiul renovării Secției de terapie intensivă nou-născuți Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vezi stadiul renovării Secției de terapie intensivă nou-născuți Constanța

Sănătate 16 Mai 2018 / 11:41 2869 accesări

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență Constanța marchează parcurgerea unei noi etape, cea în care a fost montată infrastructura de bază pentru instalația electrică. De asemenea, a fost refăcută șapa pe întreaga suprafață de 800 mp a noii secții. Proiectul de la Constanța este realizat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone Romȃnia, care asigură coordonarea lucrărilor de construcții și de amenajare, precum și finanțarea acordată în cadrul parteneriatului cu asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor.

Instalația electrică a fost proiectată conform celor mai noi standarde prevăzute pentru secțiile de terapie intensivă nou-născuți, aceasta având la bază un concept care joacă un rol foarte important în asigurarea condițiilor optime de îngrijire pentru copiii născuți prematur și cei cu probleme medicale. Pe lângă lumina naturală, fiecare salon de terapie intensivă va fi prevăzut cu patru tipuri de iluminare: iluminare standard, de tavan, cu lumină caldă, iluminare indirectă prin benzi LED cu lumină caldă, montate în scafă, pe întreg perimetrul salonului, iluminare pentru intervenții medicale, cu lămpi poziționate deasupra fiecărui pat, care permite realizarea în salon a operațiilor chirurgicale minim-invazive, instalație cu lumină reglabilă, pentru noapte, montată astfel încât să nu perturbe somnul copilului.

Întreaga aparatură destinată supravegherii funcțiilor vitale și a intervențiilor medicale va fi alimentată de la tablouri electrice speciale, care vor asigura o protecție suplimentară pentru pacienți și pentru medici.

„Proiectul noii Secții de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța este, în prezent, cel mai amplu proiect finanțat de Fundația Vodafone România, atât din punct de vedere al fondurilor alocate, cât și al complexității lucrărilor pe care le presupune. Ne bucură încheierea fiecărei etape care ne aduce mai aproape de momentul în care micii pacienți vor putea fi îngrijiți aici după cele mai noi standarde în materie de terapie intensivă nou-născuți”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Lucrările prevăzute pentru următoarea etapă a proiectului includ extinderea structurii metalice exterioare a construcției, destinată montării echipamentelor de încălzire, climatizare și tratare a aerului, instalarea tubulaturii de climatizare în interiorul secției și montarea unor ferestre speciale, prevăzute cu sistem de umbrire reglabil.

Noua secție va dispune de echipamente medicale de ultimă generație și instalații moderne, spații speciale pentru părinți și pentru personalul medical, precum și săli de consultație. Secția va fi de asemenea dotată cu o soluție de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților.
În Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța primesc anual îngrijire 1.000 de copii cu probleme medicale, atât din județul Constanța, cât și alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Calarași. În această regiune, mortalitatea infantilă este cea mai mare din țară și de trei ori peste cea din Europa.12