Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat din SUA, înlocuită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat din SUA, înlocuită

25 Ianuarie 2017 / 13:28 553 accesări

Victoria Nuland, asistentul secretarului american de Stat pentru Afaceri europene și eurasiatice,a fost înlocuită de adjunctul ei, John Heffern,anterior existând zvonuri că Nuland s-ar fi aflat pe o lista cu înalți oficiali care ar fi fost rugați să rămână și după instalarea noii Administrații Trump. Săptămâna trecută, Sean Spicer, noul responsabil pentru relația cu presa de la Casa Albă, a anunțat că aproximativ 50 de înalți oficiali numiți în funcții de Administrația Obama vor rămâne în posturi și după instalarea noii administrații, pentru a asigura continuitatea actului de guvernare, relata Reuters într-un material din data de 19 ianuarie.

Însă, un oficial din cadrul serviciilor de informații și doi diplomați de rang înalt ar fi anunțat că plănuiesc să-și părăsească funcțiile în pofida cererilor de a rămâne și în timpul Administrației Trump, au declarat actuali și foști funcționari americani.

Cei trei, printre care și Victoria Nuland, apăreau pe o listă parțială de înalți oficiali rugați de echipa de tranziție a lui Donald Trump să rămână în funcții și după instalarea noului președinte. Potrivit agenției de știri Reuters, lista ar fi fost întocmită pe data de 17 ianuarie.

Pe de altă parte, un oficial american a declarat că echipa de tranziție nu i-a propus niciodată lui Nuland să rămână și nu avea informații că numele ei ar fi apărut pe o astfel de listă.

Victoria Nuland a fost numită în funcția de asistent al secretarului american de Stat pentru Afaceri europene și eurasiatice în luna septembrie 2013 și în această calitate a efectuat o vizită la București, fiind acuzată unii lideri politici români că s-ar fi implicat în treburile interne ale României.

John Heffern, care va asigura interimatul după plecare lui Nuland, a fost anterior ambasadorul Statelor Unite în Armenia și adjunctul șefului misiunii SUA pe lângă NATO.12