Vinerea „Flautului fermecat“, marcată de trei debuturi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Teatrul „Oleg Danovski“

Vinerea „Flautului fermecat“, marcată de trei debuturi

Cultură 16 Martie 2016 / 16:20 1237 accesări

În acorduri de „Flaut fermecat” vor petrece melomanii constănțeni vineri seară, de la ora 19.00, în sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Ultima operă compusă de Wolfgang Amadeus Mozart, în viziunea regizorală a lui Ștefan Munteanu, va fi susținută în limba română, sub conducerea muzicală a maestrului italian Vittorio Parisi.

Reprezentația de vineri seară coincide cu trei debuturi, care au în prim-plan trei soprane: Laura Eftimie - Pamina, Smaranda Drăghici - Regina Nopții și Silvia Simionescu - Papagena. În celelalte roluri, publicul îi va (re)vedea și (re)asculta pe: Doru Iftene - Tamino, Marius Eftimie - Papageno, Constantin Acsinte - Sarastro, Anton Zidaru din București - Monostratos. Cele trei doamne vor fi interpretate de: Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu și Lucia Mihalache, iar cei trei copii vor fi redați de: Cătălina Postolache, Iulia Stănei și Elena Păunescu. Scenografia spectacolului este semnată de Adriana Urmuzescu. Biletele pentru acest spectacol se găsesc în vânzare, la sediul teatrului, la prețurile de: 25, 30 și 40 de lei. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti pe un tichet 20 de lei.

„Flautul fermecat” este ultima operă compusă de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), cu un libret în limba germană de Johann Emanuel Schikaneder. Premiera absolută a operei a avut loc la Viena, la „Burgtheater”, pe 30 septembrie 1791, sub conducerea muzicală a compozitorului, care avea să părăsească această lume în scurt timp, pe 5 decembrie 1791, la aproape 36 de ani. Opera este concepută sub forma unui „singspiel”, părţile muzicale alternând cu momentele de proză.

La Constanța, spectacolul „Flautul fermecat” a avut premiera pe 15 iunie 2014.

Citește și:

Cvartetul Tonica, în recital

„Elixirul dragostei”, remediu pentru proasta dispoziție

Revelion în martie cu valuri de... farse și șampanie

Mărțișoare coregrafice, între clasic și contemporan

Violoncelistul Ghiorghiţă Tănase şi-a încheiat, vineri, cariera solistică

Festivalul de Flaut „Marea Neagră”, la final

Spectacolele încep mai... târziu la Teatrul „Oleg Danovski“12
Pagina a fost generata in 0.1347 secunde