Voleibaliștii tricolori debutează cu două meciuri în Grecia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Liga Europeană la volei masculin

Voleibaliștii tricolori debutează cu două meciuri în Grecia

Sport 10 Iulie 2015 / 00:00 617 accesări

Naţionala de volei masculin a României va participa și anul acesta în Liga Europeană, formația noastră fiind repartizată în Grupa B a competiției, alături de Slovenia, Turcia, Grecia, Croaţia şi Belarus. 12 echipe se aliniază la start în 2015, având ca obiectiv calificarea pentru Liga Mondială 2016, rezervată câştigătoarei competiţiei (cu condiţia ca federaţia din respectiva ţară să îndeplinească toate cerinţele de participare cerute de FIVB). Practic, învingătoarea din Liga Europeană 2015 va înlocui anul viitor echipa europeană cu cea mai slabă clasare în Liga Mondială 2015! Formatul competiţiei va fi cel cu etape duble, săptămânale, dar, spre deosebire de anul trecut, se revine la stabilirea învingătoarei după Final Four și nu după semifinale și finale, programate tur-retur. Naţionala României va bifa a şaptea participare la această competiţie, cea mai bună performanţă fiind calificarea pentru Final Four, în două rânduri: a ocupat locul 4 atât la Guadalajara în 2010, cât şi la Košice în 2011. Din Grupa A fac parte Polonia, Macedonia, Estonia, Austria, Danemarca și Israel.

Programul tricolorilor este următorul: Grecia - România (se joacă în perioada 10-11 iulie), România - Belarus (17-18 iulie), Turcia - România (24-25 iulie), România - Slovenia (31 iulie și 1 august), Croația - România (8-9 august). România, care va susține meciurile programate pe teren propriu în Sala Polivalentă din Craiova, are ca obiectiv calificarea pentru Final Four, în care vor evolua câştigătoarele celor două grupe, formaţia de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament și organizatoarea turneului final, care urmează a fi stabilită.

Naţionala României va debuta pe terenul Greciei, la Salonic, cele două partide fiind programate astăzi și mâine, de la ora 20.00. Pentru aceste meciuri, antrenorii Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie au nominalizat următorii 12 jucători: Cristian Bartha și Andrei Georgescu (coordonatori); Adrian Gontariu și Laurenţiu Lică (universali); Mihai Gheorghiţă, Nicolae Ghionea și Răzvan Olteanu (centri); Marian Bala, Florin Bălhăceanu, Dan Borota și Bogdan Ene (extreme); Mihai Mărieş (libero).

SPÎNU SPUNE „ADIO“ BURLĂCIEI!

Din lotul lărgit mai fac parte coordonatorul Dragoş Răileanu (accidentat, a plecat acasă), universalul Gabriel Cherbeleață și libero-ul Vlad Kantor, dar și centrii Andrei Spînu și Andrei Laza, care în sezonul trecut au activat la CVM Tomis Constanţa. Cei doi au fost învoiți pentru întâlnirile de la Salonic, pentru că Spînu are mâine un eveniment deosebit în viață: se însoară, iar Laza și soția sa îi vor fi nași! Ambii voleibaliști vor reveni la pregătiri după nuntă și vor evolua în celelalte etape din Liga Europeană. De asemenea, din diverse motive, selecționerul Dănuț Pascu a fost nevoit să efectueze câteva modificări în lotul anunțat inițial, centrul Răzvan Mihalcea, extrema Bogdan Olteanu și libero-ul Rareș Gavril fiind înlocuiți de Ghionea, R. Olteanu și Kantor.12