Vom plăti garanție pentru ambalajele reutilizabile? Ca pe vremea lui Ceaşcă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vom plăti garanție pentru ambalajele reutilizabile? Ca pe vremea lui Ceaşcă
Social 20 Martie 2018 / 16:18 1800 accesări 2 comentarii

Pentru că nu am reuşit să devenim civilizaţi doar cu teoria, Ministerul Mediului se pregăteşte să ne forţeze, la modul foarte practic. Dacă vă mai amintiţi, pe vremea lui Ceauşescu, sticlele de ulei şi lapte se duceau la Alimentara şi, în schimbul lor, se cumpărau produse în ambalaje similare. În acest context, Ministerul Mediului a anunţat că va adopta o Ordonanţă de Urgenţă care vizează ambalajele şi deşeurile reciclabile. Ordonanţa prevede ca cetăţenii să plătească la cumpărare suma de doi lei pentru fiecare ambalaj reutilizabil. Suma plătită pentru fiecare ambalaj va fi recuperată de către cetăţeni după ce vor returna ambalajele centrului comercial de unde le-au cumpărat. O altă prevedere presupune ca fiecare primărie să recicleze 50% din deşeurile colectate. În acest fel, primăriile vor beneficia şi de bani de la producătorii de ambalaje.

Loading...

2 comentarii

reciclator 05:50:44 / 21 Martie 2018
La gunoaie .

Nu stiu cine a fost Ceasca,in schimb cunosc ca aceasta masura a fost luata de mai multe tari..civilizate''in scopuri ecologice si chiar al reciclarii unor ambalaje in scopul reducerii consumurilor de materiale,energie si forta de munca.Se pare ca oamenii civilizati si-au dat seama ca risipa nu prea mai face bine capitalismului consumentorist .Parca in unele momente chiar ca ar trebui reciclate si ,,cestile''.

constantean 08:16:58 / 21 Martie 2018
Ambalaje refolosibile

Consider ca ar fi indicat, totusi, a se infiinta unitati de colectare speciale pentru ambalajele de sticla, contra cost - evident; in trecutul recent se numeau centre de achizitii a ambalajelor refolosibile.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2209 secunde