Votul pe tema anulării „Obamacare”, amânat la cererea lui Donald Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Votul pe tema anulării „Obamacare”, amânat la cererea lui Donald Trump

24 Martie 2017 / 22:07 426 accesări

Liderii republicani ai Camerei Reprezentanţilor au fost nevoiţi să amâne din nou, vineri, la solicitarea preşedintelui Donald Trump, votul pe tema reformării sistemului de sănătate prin anularea Legii pentru servicii medicale denumită informal "Obamacare", relatează agenţia Associated Press.

Decizia pare să semnaleze o înfrângere politică pentru Donald Trump, care a promis de nenumărate ori, mai ales în campania electorală, anularea Legii pentru protecţia pacientului şi servicii medicale accesibile ("Obamacare").

În pofida apelurilor insistente ale preşedintelui Donald Trump în sensul întrunirii voturilor necesare pentru anularea "Obamacare", liderul Camerei Reprezentanţilor, republicanul Paul Ryan, a fost nevoit să se deplaseze vineri la Casa Albă pentru a transmite că nu poate obţine majoritatea necesară.

În acest context, pentru a evita o înfrângere umilitoare în Camera Reprezentanţilor, Donald Trump a cerut personal oprirea dezbaterii de vineri fără supunerea la vot a proiectului de reformare a sistemului medical. Republicanii au majoritate în Camera Reprezentanţilor, dar unii congresmeni republicani nu sunt de acord cu ideea lui Donald Trump de a anula "Obamacare". Votul iniţial era programat joi, dar a fost amânat tot din lipsa voturilor.

Taguri articol


12