Vrei alimente bio? Producătorii români și bulgari îți stau la dispoziție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Festivalul „Cadouri din natură“

Vrei alimente bio? Producătorii români și bulgari îți stau la dispoziție

Social 01 Octombrie 2018 / 15:50 1898 accesări

Pe 4 și 5 octombrie, ONG Mare Nostrum organizează Festivalul Internațional Organic Cadouri din Natură, în cadrul căruia vor participa producători de alimente bio din Constanța și din Dobrich/Bulgaria. Evenimentul face parte din proiectul Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network și se va desfășura în Tomis Mall Constanța. Pentru a încuraja producătorii locali, nu va exista taxă de participare pentru expozanți. Festivalul are ca scop încurajarea producătorilor autohtoni locali de a-și dezvolta afacerea și de a face schimb de experiență cu producători similari din Dobrich/ Bulgaria: „Acest festival este o activitate a unui proiect mai mare, care se numește Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network. După ce producătorii români au participat la un eveniment similar în Dobrich, acum a venit și rândul nostru de a-i invita la Constanța pe producătorii din Dobrich și de a prezenta publicului de aici produse realizate în fermele din Bulgaria. Este un schimb de experiență, benefic pentru toate părțile direct implicate”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonatorul proiectului.

„Nu ne dorim să concurăm cu marile evenimente de profil, ci vrem doar să arătăm că se poate și că există o șansă reală de promovare pentru producătorii de alimente bio. Este un eveniment mai mic, așa că taxa de participare nu există. Producătorii vor putea expune gratuit, vor putea să își vândă produsele, dar ceea ce sperăm noi este ca schimbul de experiență să fie cuvântul cheie al acestor zile”, continuă Anca Maria Gheorghe.

În cadrul evenimentului, consumatorii pot descoperi produse organice, naturale și diverse, de la producători locali, din județul Constanța și regiunea Dobrich. Tot pentru a încuraja producătorii locali, a fost lansat recent un webportal, pe care producătorii de alimente bio se pot înscrie și pot afla cele mai recente noutăți despre cadrul legislativ al domeniului care îi interesează și unde beneficiază de instrumente și sugestii pentru a-și promova afacerea.

Producătorii se mai pot înscrie ca participanți la acest târg până pe data de 3 octombrie 2018.12