Vremea până pe 24 septembrie! Prognoză ANM

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vremea până pe 24 septembrie! Prognoză ANM

Vremea 28 August 2018 / 13:29 2340 accesări

Dacă vă întrebaţi cum va fi vremea în luna care urmează, specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au răspunsul. Potrivit celei mai recente prognoze, valabilă din data de 28 august şi până în data de 24 septembrie, valorile termice medii se vor situa, în general, peste normele climatologice ale intervalului, în timp ce, la nivel de precipitaţii, estimările arată cantităţi excedentare mai ales local în zonele de munte. Potrivit specialiştilor, însăptămâna 27 august - 3 septembrie, temperaturile medii se vor situa în jurul normei climatologice sau pot fi uşor mai scăzute decât acesta local în vestul ţării, dar în general mai ridicate decât normalul perioadei în restul teritoriului, cu abateri mai mari îndeosebi în regiunile estice. De asemenea, cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare local în centru, sud-vest şi la munte şi deficitare în restul teritoriului, îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice.

Însăptămâna 3 - 10 septembrie, mediile valorilor termice vor fi peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, local mai ridicate în jumătatea de vest. Totodată, în cea mai mare parte a ţării, regimul pluviometric se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

În privinţa prognozei dinsăptămâna 10 - 17 septembrie, meteorologii estimează că temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, local cu abateri mai mari în jumătatea de vest a ţării. În plus, precipitaţiile vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului, local uşor excedentare îndeosebi în zonele de munte.

Pe durata săptămânii17 - 24 septembrie, specialiştii anticipează valori termice în general mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei, cu abateri mai mari în nord-vest. Precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane şi în regiunile vestice, centrale şi estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

În concluzie, în Dobrogea şi în vest va fi mai cald decât normalul perioadei, va ploua la munte şi nu uitaţi: fenomenele meteo extreme sunt de tip now casting, deci nu pot fi prognozate!

Potrivit aceleiaşi surse, estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Taguri articol


12