Vremea se răcește. Vânt, înnorări și ninsori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vremea se răcește. Vânt, înnorări și ninsori

Vremea 01 Ianuarie 2019 / 22:39 1321 accesări

Vremea se răceşte în următoarele zile. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ninge slab, ziua, local la munte şi în centrul ţãrii şi pe spaţii mici în rest, iar noaptea, pe arii restrânse cu precãdere în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, iar în a doua parte a intervalului în sud-est.

Noaptea, cerul va fi noros, iar treptat dinspre nord-vest aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde vestul, centrul şi nordul ţãrii precum şi zona montanã. Precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de ninsoare, iar temporar în Maramureş, în nordul Transilvaniei şi al Carpaţilor Orientali precum şi în zona Munţilor Apuseni vor fi mai intense, astfel cã stratul de zãpadã nou depus, pe arii relativ restrânse va fi consistent. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste unde la rafalã se vor depãşi 70...80 km/h, ninsoarea fiind viscolitã şi zãpada spulberatã, în timp ce, în restul teritoriului va sufla slab şi moderat cu intensificãri locale în nord-vest, dar la cote mult mai reduse. Temperaturile minime, apropiate de cele normale ale perioadei, se vor încadra între -8 şi 1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În vestul, centrul şi nordul ţãrii precum şi în zona montanã, înnorãrile vor persista şi temporar vor mai fi precipitaţii, dar în general slabe cantitativ- local ziua şi pe arii restrânse noaptea. Va ninge, însã trecãtor îndeosebi în Banat şi în Crişana, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ploaie. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri în special la începutul şi spre sfârşitul intervalului în sud-est. Vântul va avea intensificãri la munte, mai ales la altitudini mari, iar în prima parte a intervalului local şi temporar, dar la cote mult mai reduse şi în vest, şi sud. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -6 şi 1 grad.

În București: cerul va avea înnorãri în special în primele ore ale zilei şi spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slãbi treptat în intensitate. Temperatura maximã va fi de 4...5 grade, iar cea minimã de -4...-3 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice, în scãdere faţã de intervalul anterior vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod normal în jumãtatea de nord a teritoriului, iar noaptea local va fi ger în centru şi pe arii restrânse în nord-vest. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ninge slab, ziua, local la munte şi în centrul ţãrii şi pe spaţii mici în rest, iar noaptea, pe arii restrânse cu precãdere în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, iar în a doua parte a intervalului în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade, iar cele minime între -13 şi -3 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Taguri articol


12