Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor ţării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor ţării

Vremea 11 Septembrie 2017 / 08:25 1809 accesări

Vremea va deveni treptat călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la sfârşitul săptămânii în regiunile vestice.

Vremea se va încălzi si va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor încadra între 24 de grade în nordul litoralului si 35...36 de grade în Lunca Dunării si izolat în Muntenia. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate în cursul noptii în regiunile vestice si sud-vestice unde vor fi averse, descărcări electrice si izolat conditii de grindină. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări la munte, în regiunile sud-vestice si pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 10 si 20 de grade. Izolat, în zonele joase de relief, dimineata si noaptea se va forma ceată.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va încălzi si va deveni călduroasă. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 17...18 grade, mai scăzută în zona preorăsenească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.

MARŢI, ÎN ŢARĂ: Valorile termice vor scădea fată de ziua precedentă în cea mai mare parte a tării, mai accentuat în regiunile intracarpatice, vremea mentinându-se totusi călduroasă în sudul extrem si în sud-est. În vest, centru, nord, la deal si la munte, vor fi înnorări temporar accentuate, averse si descărcări electrice; izolat cantitătile de apă vor depăsi 20...25 l/mp si vor fi conditii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări si doar pe arii restrânse ploi de scurtă durată si fenomene electrice. Vântul va prezenta intensificări la munte, dar local si la cote mai reduse si în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade in vestul tariisi 32 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime între 11 si 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Taguri articol


12