Washingtonul „îi va trimite un mesaj“ lui Putin, în urma ingerinței în alegerile americane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Washingtonul „îi va trimite un mesaj“ lui Putin, în urma ingerinței în alegerile americane

15 Octombrie 2016 / 08:34 495 accesări
Joe Biden

Joe Biden

Vicepreședintele american, Joe Biden, a respins acuzațiile potrivit cărora Casa Albă nu a reacționat după tentativele Rusiei de ingerință în alegerile americane, afirmând că Vladimir Putin va primi "un mesaj", transmite AFP.

În fragmentul dintr-un interviu prezentat vineri de NBC, Joe Biden a făcut o pauză, apoi a avut un zâmbet ironic când a fost întrebat despre motivul pentru care administrația americană nu a luat încă nicio măsură oficială la o săptămână după ce responsabili americani au acuzat Moscova că încearcă să intervină în campania prezidențială din Statele Unite.

"Îi trimitem un mesaj" președintelui rus, Vladimir Putin, a spus Joe Biden. "Avem capacitatea de a face acest lucru și mesajul va fi trimis, iar el va ști și va fi în funcție de calendarul nostru și în circumstanțele care vor avea cel mai mare impact", a adăugat vicepreședintele SUA.

Întrebat dacă publicul va fi la curent, Joe Biden a răspuns laconic: "Sper că nu".

Săptămâna trecută, administrația americană a acuzat Moscova de imixtiune în alegerile prezidențiale din Statele Unite punând la cale o recentă campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane și instituții din SUA, inclusiv ale unor organizații politice americane.

"Aceste furturi și dezvăluiri sunt făcute cu intenția de imixtiune în procesul electoral din SUA", a subliniat cu fermitate conducerea Departamentului pentru Securitate Internă și a Biroului Directorului pentru Informații Naționale într-un comunicat comun dat publicității la 7 octombrie. "Credem, ținând cont de amploarea și sensibilitatea acestor eforturi, că numai cei mai înalți responsabili din Rusia ar fi putut autoriza aceste activități", potrivit comunicatului.

Casa Albă a anunțat marți că Washingtonul va da un răspuns "proporțional" acestei ingerințe.

La sfârșitul lunii iulie, după o vastă scurgere de e-mailuri ale Partidului Democrat, responsabili ai acestei formațiuni politice și experți în piraterie cibernetică au arătat cu degetul spre Rusia.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a calificat miercuri drept "flatante" acuzațiile Washingtonului, dar a subliniat totodată că acestea sunt "ridicole", reamintește AFP.

Taguri articol


12